Modna pravila koja trebate prekršiti

Release Date
25/02/2016
pripremila
Emina Gavrić
naslovna fotografija
@pradiptafelix via Twenty20

Mnoga modna pravila danas djeluju previše konzervativno i vjerujemo da više ne postoji razlog zbog kojeg se ne biste oglušili o neka od njih.

#1 Bijelo se ne nosi zimi

Sigurni smo da će i ove zime svjetske trendseterice nastaviti kršiti ovo zastarjelo pravilo elegantnim kombinacijama sa dužim bijelim kaputima, pa čak i bijelim jeansom. Možda je nepraktična, ali bijela boja će vas svakako izdvojiti iz mase tamnih i teških zimskih outfita, pogotovo ako joj dodate aksesoar u nekim veselijim bojama. Minimalistima preporučujemo kombinovanje zimske bijele sa sivom ili bojom slonovače.

#2 Šljokice su za večernje izlaske

Ovo pravilo važi samo kada su u pitanju svečane haljine dok su aksesoari, ili šljokičavi detalji, dobrodošli za razbijanje monotonih kombinacija i u toku dana, pogotovo u toku praznične sezone!

#3 Print se nosi sa neutralnim bojama u istom tonu

Cvjetni, grafički, tribalni, životinjski – print se nosi kako god želite da ga nosite! Maksimalni efekat postiže se miješanjem više printova koji čak ne moraju biti ni u istoj paleti boja.

#4 Torba i cipele se trebaju slagati

Crna torba i crne cipele su svakako dobar par, ali to ne mora uvijek biti tako. Zaigran i nepredvidiv izbor aksesoara i obuće uvijek je zanimljiviji od matchy-matchy kombinacija.

#5 Štrample se ne nose sa sandalama

Kršeći ovo pravilo vaše omiljene sandale ne moraju ići na zimski san, uparite ih sa toplim čarapama ili štramplama i nosite tokom čitave godine. Savjetujemo da to budu sandale sa platformom ili petom.

#6 Zlatne i srebrene aksesoare ne treba miješati

A zašto ne? I ko uopšte ima vremena da pazi i na to? Bez obzira da li se radi samo o nakitu, ili detaljima na torbi i kopči kaiša, miješanje metala više nikome ne smeta.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Mostar street style