Modna pravila koja trebate prekršiti

Mnoga modna pravila danas djeluju previše konzervativno i vjerujemo da više ne postoji razlog zbog kojeg se ne biste oglušili o neka od njih.

 

 

#1 Bijelo se ne nosi zimi

Sigurni smo da će i ove zime svjetske trendseterice nastaviti kršiti ovo zastarjelo pravilo elegantnim kombinacijama sa dužim bijelim kaputima, pa čak i bijelim jeansom. Možda je nepraktična, ali bijela boja će vas svakako izdvojiti iz mase tamnih i teških zimskih outfita, pogotovo ako joj dodate aksesoar u nekim veselijim bojama. Minimalistima preporučujemo kombinovanje zimske bijele sa sivom ili bojom slonovače.

Bijelo se ne nosi zimi 2

 

 

#2 Šljokice su za večernje izlaske

Ovo pravilo važi samo kada su u pitanju svečane haljine dok su aksesoari, ili šljokičavi detalji, dobrodošli za razbijanje monotonih kombinacija i u toku dana, pogotovo u toku praznične sezone!

SAMSUNG CSC

 

 

#3 Print se nosi sa neutralnim bojama u istom tonu

Cvjetni, grafički, tribalni, životinjski – print se nosi kako god želite da ga nosite! Maksimalni efekat postiže se miješanjem više printova koji čak ne moraju biti ni u istoj paleti boja.

Print se nosi sa neutralnim bojama u istom tonu

 

 

#4 Torba i cipele se trebaju slagati

Crna torba i crne cipele su svakako dobar par, ali to ne mora uvijek biti tako. Zaigran i nepredvidiv izbor aksesoara i obuće uvijek je zanimljiviji od matchy-matchy kombinacija.

Torba i cipele trebaju da se slažu

 

 

#5 Štrample se ne nose sa sandalama

Kršeći ovo pravilo vaše omiljene sandale ne moraju ići na zimski san, uparite ih sa toplim čarapama ili štramplama i nosite tokom čitave godine. Savjetujemo da to budu sandale sa platformom ili petom.

Štrample se ne nose sa sandalama

 

 

#6 Zlatne i srebrene aksesoare ne treba miješati

A zašto ne? I ko uopšte ima vremena da pazi i na to? Bez obzira da li se radi samo o nakitu, ili detaljima na torbi i kopči kaiša, miješanje metala više nikome ne smeta.

Zlatne i srebrene aksesoare ne treba miješati

 pripremila_Emina Saletović

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Zavirite ‘behind the scenes’ revije KOZARA ETHNO FUSION dizajnera Marka Fehéra