Murat Uncuoğlu i Alican, osnivači diskografske kuće Isolate, stižu u Silver & Smoke club

Release Date
10/11/2022

Sa izdanjima velikih diskografskih kuća kao što su Innervisions, Exit Strategy, Sum Over Histories; Duo istanbulskog noćnog života i predstavnici istanbulske elektronske muzičke scene, Murat Uncuoğlu i Alican, osnivači diskografske kuće Isolate, u subotu, 3. decembra, stižu u Silver and Smoke clubu gdje će ih dočekati domaćoj publici dobro poznati Rajot.

Alican je jedna od ključnih ličnosti u istanbulskoj elektronskoj muzičkoj kulturi, Alican je bio pokretačka snaga rasta gradske scene. Primoran da podijeli svoju duboku strast prema elektronskoj muzici u protekle dvije decenije, njegov nepokolebljivi duh i posvećenost njegovanju zdrave klupske kulture doveli su zajedno sa Muratom Uncuoglu do formiranja mini carstva koje uključuje uspješnu izdavačku kuću i krilo povezanih događaja; Isolate. Kao dj i producent, etablirao se kao visoko vješt, intuitivan umjetnik koji spaja emocionalno nabijene atmosfere s duboko hipnotičkim ritmovima i stalno pozitivnom energijom. U kasnim tinejdžerskim godinama postao je uronjen u istanbulsku klupsku scenu, naučio je samostalno producirati, a sredinom 2000-ih postigao je međunarodni uspjeh s nizom dobro prihvaćenih izdanja, krenuo je na put, svirao širom zemlje i prikupljao rezervacije izvan nje. i granice zemlje, čak je  i nastupao za Love Parade u Dortmundu 2008. godine.

Nekoliko godina kasnije, njegov dobar prijatelj Murat Uncuoglu došao mu je s ponudom da preuzme vođenje kluba pod nazivom Indigo. Tajming nije mogao biti savršeniji, a njih dvojica su svoju kreativnu energiju usmjerili na oživljavanje kluba, programiranje svih večeri, DJ-ing, okupljanje gostiju i pretvaranje mjesta u jedan od najpopularnijih klupskih prostora u Istanbulu.

Muratova karijera je dobila profesionalni zaokret kada je njegov uspjeh u Hadigariju privukao pažnju vlasnika Pasha Istanbula i odmah je regrutovan u klub. Njegova sve veća želja da postane profesionalni DJ i producent, odvela je Uncuoglua u ono što je tada bilo srce elektronske muzike, London. Tokom dana je studirao inženjering zvuka i produkciju na londonskoj Media Productions. Noću je vršio terensko istraživanje u legendarnim londonskim klubovima.

Dok je bio tamo, upoznao je međunarodne producente uključujući Marshall Jeffersona (Chicago) i BAM BAM (Chicago) i radio je kao njihovi inženjeri u raznim studijima. Nije prošlo mnogo vremena prije nego što je DJ-irao u ekskluzivnim zabavama i lokalnim klubovima.

Po povratku u Istanbul 1994. godine, započeo je više projekata. Shodno tome, regrutovan je za rezidentnog DJ-a u Clubu 2019, legendarnom istanbulskom underground klubu. Istovremeno, Uncuoglu je započeo svoj najupečatljiviji projekat, suosnivanje Radija 2019, prve radio stanice za plesnu muziku u Turskoj. Tako su napravljeni prvi koraci ka postavljanju Istanbula na međunarodnu mapu klupske kulture.

Uncuoglu je bio rezident DJ u 7th House i Switch, dva najbolja kluba u Istanbulu, a da ne spominjemo gostovanje DJ-eva kao što su Sasha, John Digweed, Max Graham, Dave Seaman, Lemon8, Kasey Taylor, Breeder, Phil Thomson. Nakon što je stekao nacionalnu slavu i poštovanje svojih obožavatelja i kolega, Murat Uncuoglu je svoju pažnju usmjerio na međunarodnu muzičku scenu.

U subotu, 3. decembra ova dva majstora uz lokalnu podršku Rajota će se pobrinuti da Silver and Smoke postane centar underground scene.

Early bird ulaznice su puštene u prodaju po cijeni od 15 BAM. Nakon toga će biti 20 BAM na ulazu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Iman na dirljiv način obilježila godišnjicu braka sa Davidom Bowiejem