MUST HAVE: Majice sa karikaturama Nine Hadžić

O umjetnici Nini Hadžić imali ste već priliku čitati u intervjuu na našem portalu, a i ona je osoba čiji potpis stoji iza karikatura naše redakcije. Kao bivša studentica Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu se dugo godina bavila klasičnom grafikom i crtanjem, da bi se naposlijetku okrenula digitalnoj grafici, a karikatura je, kaže, prirodno pronašla.

 

– S obzirom na to da sam cijelog života najviše uživala šaliti se na tuđi, kao i na svoj račun, kao i to da mi je crtanje portreta dobro išlo, mene je karikatura prirodno pronašla. Na samom početku sam karikirala samo prijatelje, što je izazvalo sveopće oduševljenje i tako je ovo ludilo krenulo, izjavila je za naš portal.

 

Vječna ispiracija su joj ljudi, kojima se bavi kroz komercijalnu karikaturu/portrete, te kroz političku karikaturu.

 

Odnedavno su njene karikature pronašle svoj put i na udobnim, pamučnim majicama, koje su vrlo brzo postale ultimativni komad koji žele i muškarci i žene. Printane majice su definitivno najzahvalniji komad odjeće kojeg možete kombinirati sa svime, a Ninine karikature im daju posebnu cool notu.

 

Proces je vrlo jednostavan – izaberete neku od karikatura iz Ninine kolekcije (45KM) ili jednostavno naručite karikaturu po želji i onda istu aplicirate na majicu i za 100 KM imate unikatni komad odjeće.

 

Ukoliko želite jednu za sebe ili želite nekome pokloniti javite se Nini putem Facebook pagea.

 

 

Cave-and-Waits_muske-majice IAN-CURTIS_muske-majice Mark-Sandman_muske-majice Tarantino_muske-majice Till-Lindemann-Rammstein_muske-majice

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.