Muxes: Princeze u zemlji macho muškaraca

U vremenu kada se ulažu napori za priznanje trećeg spola i kada sve više i više ljudi donosi odluke da javno izrazi nezadovoljstvo spolom sa kojim su rođeni i da se nose sa izgledom i navikama suprotnog spola, postoji područje u državi Oaxaca, Meksiko, gdje su muškarci koje smatraju ženama, prihvaćeni i slave se kao simbol sreće.

 

muxes (1)

 

Prema legendama zajednica duž grada Juchitana, Muxes (mješanci) kako nazivaju ove ljude, ispali su iz džepa vrhovnog sveca i zato se smatraju blagoslovljenim i sretnim ljudima. Fotograf Nicola Ókin Frioli uslikao je oko 3,000 Muxesa od ukupno 160,000 koji žive u Juchitanu u njegovoj seriji fotografija nazvanoj Mi smo princeze u zemlji macho muškaraca.

 

U ovoj kolekciji fotografija zapravo vidi se puno više o njima, vide se osobe koje je zajednica ocijenila kao intelektualno i umjetnički nadarene osobe, osobe koji su prihvaćeni kao sreća.

 

muxes (2) muxes (3) muxes (4) muxes (5) muxes (7) muxes (8) muxes (9) muxes (10) muxes (11) muxes (12) muxes (13) muxes (14) muxes (15) muxes (16) muxes (17) muxes (18) muxes (19)

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
U saradnji sa Enisom Čišićem grupa Zoster predstavila novi spot za pjesmu TREBA MI KEŠ