Na ALU u Sarajevu danas otvorenje izložbe ‘In Parallel Sarajevo-Graz 2018’

Projekt IN PARALLEL SARAJEVO-GRAZ započeo je 2014. inicijativom Atelier-Galerie ARTis iz Graza, a u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti u Sarajevu realiziran je i ove godine izložbom u Galeriji Centrum u Grazu. Za razliku od proteklih godina kada su učešće uzimali umjetnici i umjetnice mlađe generacije, ovogodišnji saziv čine afirmisani umjetnici/umjetnice iz različitih medija i oblasti.

Tokom proteklih godina ovaj projekt je ugostio više od dvadesetak umjetnika/ica, priredio kvalitetne izložbe i opravdao povjerenje Vlade Štajerske od koje je dobio najveću podršku.

Umjetnici ovogodišnjeg In Parallela su: Darko Šobot, Sandro Drinovac, Renata Papišta, Erwin Stefani Posarnig, Eva Ursprung, Alexandra Gschieg i Julia Fromm, dok je kustosica izložbe dugogodišnja saradnica projekta dr. Edith Rise.

Otvaranje izložbe u Galeriji Alademije likovnih umjetnosti u Sarajevu najavljeno je za 16.11.2018 u 19:00. 

Posebne zahvale za podršku projektu: Atelrijer-Galeriji Artis, Vladi Štajerske i Akademiji likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Veličanstveni The Cure zaključili INmusic festival