Na ALU u Sarajevu danas otvorenje izložbe ‘In Parallel Sarajevo-Graz 2018’

Projekt IN PARALLEL SARAJEVO-GRAZ započeo je 2014. inicijativom Atelier-Galerie ARTis iz Graza, a u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti u Sarajevu realiziran je i ove godine izložbom u Galeriji Centrum u Grazu. Za razliku od proteklih godina kada su učešće uzimali umjetnici i umjetnice mlađe generacije, ovogodišnji saziv čine afirmisani umjetnici/umjetnice iz različitih medija i oblasti.

Tokom proteklih godina ovaj projekt je ugostio više od dvadesetak umjetnika/ica, priredio kvalitetne izložbe i opravdao povjerenje Vlade Štajerske od koje je dobio najveću podršku.

Umjetnici ovogodišnjeg In Parallela su: Darko Šobot, Sandro Drinovac, Renata Papišta, Erwin Stefani Posarnig, Eva Ursprung, Alexandra Gschieg i Julia Fromm, dok je kustosica izložbe dugogodišnja saradnica projekta dr. Edith Rise.

Otvaranje izložbe u Galeriji Alademije likovnih umjetnosti u Sarajevu najavljeno je za 16.11.2018 u 19:00. 

Posebne zahvale za podršku projektu: Atelrijer-Galeriji Artis, Vladi Štajerske i Akademiji likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
JEDNA TURA KARIKATURA: Otvorena izložba Damira Balića