NAIRUZ u subotu u SARTR-u

Ansambl Nairuz premijerno će u Sarajevu u subotu 23. marta nastupiti sa flamenko plesačicom. Nairuz, projekt flamenko gitariste Mirze Redžepagića, kao dio bh. programa Dosterrados zatvorio je prošlog novembra XX2. Jazz Fest Sarajevo predstavljajući se u formi dueta i trija, a u subotu 23. marta publici će ponuditi cjelovečernji koncert međunarodnog ansambla čija muzika predstavlja spoj flamenka, makamske tradicije i sufijske poezije.

 

Uz Mirzu Redžepagića koji će svirati gitaru i oud, nastupit će i izraelsko-meksički kontrabasista Daniel More, nejista i vokalista iz Novog Pazara Almedin Varošanin, te slovenska flamenko plesačica Urška Centa. Bit će to premijerni nastup Nairuza u Sarajevu u kvartetu sa vrsnom plesačicom iz Slovenije.

 

Ovaj koncert označit će ujedno i početak saradnje Jazz Festa Sarajevo i Sarajevskog ratnog teatra koji u koprodukciji organiziraju koncertnu sezonu 2019 pod nazivom Grlom u jagode.

 

Nairuz označava rađanje proljeća, početak cvjetanja prirode tako da je i ovaj naš Nairuz početak uzbudljive muzičke avanture, kaže Redžepagić.

 

Ulaznice za koncert Nairuza mogu se kupiti u sistemu Kupikartu.ba po cijeni od 15 KM. Na dan koncerta ulaznice će biti u prodaji na blagajni SARTR-a. Početak koncerta je u 20.00.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Pogledajte kako je bilo na otvaranju Chanelove izložbe GABRIELLE CHANEL.MANIFESTE DE MODE u Parizu