NAIRUZ u subotu u SARTR-u

Ansambl Nairuz premijerno će u Sarajevu u subotu 23. marta nastupiti sa flamenko plesačicom. Nairuz, projekt flamenko gitariste Mirze Redžepagića, kao dio bh. programa Dosterrados zatvorio je prošlog novembra XX2. Jazz Fest Sarajevo predstavljajući se u formi dueta i trija, a u subotu 23. marta publici će ponuditi cjelovečernji koncert međunarodnog ansambla čija muzika predstavlja spoj flamenka, makamske tradicije i sufijske poezije.

 

Uz Mirzu Redžepagića koji će svirati gitaru i oud, nastupit će i izraelsko-meksički kontrabasista Daniel More, nejista i vokalista iz Novog Pazara Almedin Varošanin, te slovenska flamenko plesačica Urška Centa. Bit će to premijerni nastup Nairuza u Sarajevu u kvartetu sa vrsnom plesačicom iz Slovenije.

 

Ovaj koncert označit će ujedno i početak saradnje Jazz Festa Sarajevo i Sarajevskog ratnog teatra koji u koprodukciji organiziraju koncertnu sezonu 2019 pod nazivom Grlom u jagode.

 

Nairuz označava rađanje proljeća, početak cvjetanja prirode tako da je i ovaj naš Nairuz početak uzbudljive muzičke avanture, kaže Redžepagić.

 

Ulaznice za koncert Nairuza mogu se kupiti u sistemu Kupikartu.ba po cijeni od 15 KM. Na dan koncerta ulaznice će biti u prodaji na blagajni SARTR-a. Početak koncerta je u 20.00.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Divlji konji prošetali ulicama Sarajeva