Najpopularnije tenisice iz slavnih holivudskih filmova

Dvadeset i sedam godina nakon što je Marty McFly navukao Air Mag samovezajuće tenisice u Povratku u budućnost 2, Nike je prošle godine konačno odlučio proizvesti tačno takav model. Nove Nikeice proizvedene su u ograničenog broju, tačnije 89 pari.

 

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9lJu1gLvctQ[/youtube]

 

Ove godine svu pozornost privukle su Zissou adidas tenisice. Riječ je o tenisicama koje je filmu The Life Aquatic reditelja Wesa Andersona nosio glavni junak, oceanograf Steve Zissou (Bill Murray), a koje će sada biti dostupne i odabranim obožavateljima, jer će se u prodaju pustiti samo stotinjak pari.

 

Zissou adidas 1

Osim ovih Nike i adidas tenisica za oko su nam zapele još neke zanimljive tenisice iz holivudskih filmova koje bismo rado nosili.

 

 

Rocky – Converse All Stars_Možda nisu prva stvar koja vam je u legendarnoj sceni treninga upadala u oči, ali klasične crne starke dio su nezaboravne scene iz prvog dijela fima Rocky.

rocky rocky all star

 

 

Kill Bill & Game of Death – Onitsuka Tiger Tai Chi_Iako ćete na internetu često naići na podataka da Uma Thurman u filmu nosi model Mexico 66, zapravo je riječ o modelu Tai Chi, a ono po čemu se razlikuju od ostalih primjeraka je potplata koja je ukrašena porukom koja je mnogima promakla. Inače, radi se o posveti filmu Game of Death, posljednjem filmu Brucea Leeja u kojem se, također, pojavljuju Onitsuka Tiger tenisice.

uma-thurman-kill-bill

Game-of-Death-bruce-lee tiger-tai-chi-D301l.0490-yellow-black

 

 

Forrest Gump – Nike Cortez Fly Motion_Iako je riječ o bezobrazno očitom product placementu, radi se o nezaboravnoj sceni, a i Forrest je u njima pretrčao Ameriku što dovoljno govori o tome da se Zemeckis nije suzdržavao da što bolje isprostituira svoj film.

Forrest Gump - Nike Cortez Fly Motion nike-fly-motion-cortez-white-red-blue-1

 

 

White Men Can’t Jump – Nike Air Command Force_Ako do sad niste, primijetit ćete da Nike dominira dijelom Hollywooda koji malo tko primjećuje, a ovo je još jedan primjer. Ovog se puta radi o tenisici koja urla devedesete. Inače, radi se o modelu koji nikad nije vraćen na police ili u slučaju Nikea, još uvijek nije vraćen.

White Men Can t Jump NIKE_AIR

The Goonies – Nike Sky Force Hi_Data je imao bezbroj gadgeta koje je koristio tokom filma, ali mnogi pamte upravo njegove zakon tenisice kojima je ekipu izvukao iz gužve. Radilo se o očito prilagođenom modelu Sky Force Hi.

The Goonies - Nike Sky Force HiNike Sky Force Hi

 

 

 

Blade Runner – Adidas Stan Smith_O kultnom Blade Runneru možda znate mnogo, ali što je Deckard nosio – vjerojatno ne. A radi se o modelu Adidas Official koji je nalik Stan Smithu, a bio je namijenjen uglavnom sucima.

Rick Deckard 2Rick Deckard 1 adidas-stan-smith

 

 

 

Beverly Hills Cop – Adidas Country_Kad plakat gledate iz ove perspektive, pomalo u oči upada ono što je malo tko primjećivao – tenisice Axela Foleyja. Iako mnogi tvrde kako se radi o modelu Samba, zapravo je riječ o Adidas Countryju koji se pojavio još 1970.

Beverly_Hills_Cop_theatrical_posterAdidas Country

 

 

Batman – Nike Air Trainer III_Ovo je definitivno posljednja stvar o kojoj su razmišljali čak i najzagriženiji ljubitelji Burtonovog Batmana. Naime, Batman je od Nikea dobio posebnu verziju modela Air Trainer III.

batmanbatman sneekers

 

Beat Street – Puma Suede_Kultni Beat Street možda i jest samo lošija, ali skuplja kopija Wild Stylea (i očita Pumina reklama), međutim, ostavila je dubok trag u hip-hop kulturi. Baš kao i ovaj model koji je popularan i danas.

Beat Street Puma Suede

 

 

Terminator – Nike Vandal_Jeste li primijetili tenisice koje je Kyle Reese ukrao u prvom Terminatoru? Vjerojatno niste, ali postoji mali broj ljudi koji su spazili tih nekoliko kratkih scena u kojima se pojavljuju i danas tražene vandalsice, a Nike ih je oživio tijekom promocije Genisysa.

Terminator - Nike Vandal Terminator - Nike Vandal 1

 

 

Aliens – Reebok Alien Stompers_I dok su u prvom nastavku nosili starke, puno je dublji trag ostavilo ono što je Ripley nosila u daleko boljem nastavku iz 1986. Naravno, radilo se i o tada popularnim Reebokicama Alien Stompers koje je prošle godie Reebok vratio u prodaju na Alien Day, 26. aprila, datumom koji je povezan sa LV-426 koji je, kao što je poznato, ključan za radnju filma.

alien-sigourney-weaver-reebok-sneakers reebok-alien-stompers-alien-day

 

 

Space Jam – Air Jordan XI_Film je bio očajan, ali jedanaestice i soundtack su jedina stvar o kojoj vrijedi pričati jer radi se o klasiku i tenisici koju je Jordan nosio nakon izlaska iz mirovine. Mnogi još i danas tvrde da je riječ o jednom do najljepših modela u seriji.

space-jam-movie-michael-jordan-wearing-space-jam-jordans jordan-11-space-jam-shoes

izvor_Index

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
monoi predstavlja novu kolekciju nakita koju možete kombinirati na više načina