Najpopularnije tenisice iz slavnih holivudskih filmova

Release Date
30/06/2017

Dvadeset i sedam godina nakon što je Marty McFly navukao Air Mag samovezajuće tenisice u Povratku u budućnost 2, Nike je prošle godine konačno odlučio proizvesti tačno takav model. Nove Nikeice proizvedene su u ograničenog broju, tačnije 89 pari.

Ove godine svu pozornost privukle su Zissou adidas tenisice. Riječ je o tenisicama koje je filmu The Life Aquatic reditelja Wesa Andersona nosio glavni junak, oceanograf Steve Zissou (Bill Murray), a koje će sada biti dostupne i odabranim obožavateljima, jer će se u prodaju pustiti samo stotinjak pari.

Zissou adidas 1

Osim ovih Nike i adidas tenisica za oko su nam zapele još neke zanimljive tenisice iz holivudskih filmova koje bismo rado nosili.

Rocky – Converse All Stars_Možda nisu prva stvar koja vam je u legendarnoj sceni treninga upadala u oči, ali klasične crne starke dio su nezaboravne scene iz prvog dijela fima Rocky.

rocky rocky all star

 

Kill Bill & Game of Death – Onitsuka Tiger Tai Chi_Iako ćete na internetu često naići na podataka da Uma Thurman u filmu nosi model Mexico 66, zapravo je riječ o modelu Tai Chi, a ono po čemu se razlikuju od ostalih primjeraka je potplata koja je ukrašena porukom koja je mnogima promakla. Inače, radi se o posveti filmu Game of Death, posljednjem filmu Brucea Leeja u kojem se, također, pojavljuju Onitsuka Tiger tenisice.

uma-thurman-kill-bill

Game-of-Death-bruce-lee tiger-tai-chi-D301l.0490-yellow-black

 

 

Forrest Gump – Nike Cortez Fly Motion_Iako je riječ o bezobrazno očitom product placementu, radi se o nezaboravnoj sceni, a i Forrest je u njima pretrčao Ameriku što dovoljno govori o tome da se Zemeckis nije suzdržavao da što bolje isprostituira svoj film.

Forrest Gump - Nike Cortez Fly Motion nike-fly-motion-cortez-white-red-blue-1

White Men Can’t Jump – Nike Air Command Force_Ako do sad niste, primijetit ćete da Nike dominira dijelom Hollywooda koji malo tko primjećuje, a ovo je još jedan primjer. Ovog se puta radi o tenisici koja urla devedesete. Inače, radi se o modelu koji nikad nije vraćen na police ili u slučaju Nikea, još uvijek nije vraćen.

White Men Can t Jump NIKE_AIR

The Goonies – Nike Sky Force Hi_Data je imao bezbroj gadgeta koje je koristio tokom filma, ali mnogi pamte upravo njegove zakon tenisice kojima je ekipu izvukao iz gužve. Radilo se o očito prilagođenom modelu Sky Force Hi.

The Goonies - Nike Sky Force HiNike Sky Force Hi

 

Blade Runner – Adidas Stan Smith_O kultnom Blade Runneru možda znate mnogo, ali što je Deckard nosio – vjerojatno ne. A radi se o modelu Adidas Official koji je nalik Stan Smithu, a bio je namijenjen uglavnom sucima.

Rick Deckard 2Rick Deckard 1 adidas-stan-smith

 

Beverly Hills Cop – Adidas Country_Kad plakat gledate iz ove perspektive, pomalo u oči upada ono što je malo tko primjećivao – tenisice Axela Foleyja. Iako mnogi tvrde kako se radi o modelu Samba, zapravo je riječ o Adidas Countryju koji se pojavio još 1970.

Beverly_Hills_Cop_theatrical_posterAdidas CountryBatman – Nike Air Trainer III_Ovo je definitivno posljednja stvar o kojoj su razmišljali čak i najzagriženiji ljubitelji Burtonovog Batmana. Naime, Batman je od Nikea dobio posebnu verziju modela Air Trainer III.

batmanbatman sneekers

Beat Street – Puma Suede_Kultni Beat Street možda i jest samo lošija, ali skuplja kopija Wild Stylea (i očita Pumina reklama), međutim, ostavila je dubok trag u hip-hop kulturi. Baš kao i ovaj model koji je popularan i danas.

Beat Street Puma SuedeTerminator – Nike Vandal_Jeste li primijetili tenisice koje je Kyle Reese ukrao u prvom Terminatoru? Vjerojatno niste, ali postoji mali broj ljudi koji su spazili tih nekoliko kratkih scena u kojima se pojavljuju i danas tražene vandalsice, a Nike ih je oživio tijekom promocije Genisysa.

Terminator - Nike Vandal Terminator - Nike Vandal 1

Aliens – Reebok Alien Stompers_I dok su u prvom nastavku nosili starke, puno je dublji trag ostavilo ono što je Ripley nosila u daleko boljem nastavku iz 1986. Naravno, radilo se i o tada popularnim Reebokicama Alien Stompers koje je prošle godie Reebok vratio u prodaju na Alien Day, 26. aprila, datumom koji je povezan sa LV-426 koji je, kao što je poznato, ključan za radnju filma.

alien-sigourney-weaver-reebok-sneakers reebok-alien-stompers-alien-day

 

Space Jam – Air Jordan XI_Film je bio očajan, ali jedanaestice i soundtack su jedina stvar o kojoj vrijedi pričati jer radi se o klasiku i tenisici koju je Jordan nosio nakon izlaska iz mirovine. Mnogi još i danas tvrde da je riječ o jednom do najljepših modela u seriji.

space-jam-movie-michael-jordan-wearing-space-jam-jordans jordan-11-space-jam-shoes

izvor_Index

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.