Najzgodniji profesor matematike postao Giorgio Armani model

Najzgodniji profesor matematike na svijetu, Pietro Boselli oficijelno je napustio karijeru profesora i posvetio se samo modelingu.

 

Boselli je postao slavan kad je jedan od studenata sa University College London postavio njegovu sliku na svoj Facebook zid. Nakon komentara uz sliku Ono kad shvatiš da je tvoj profesor matematike jedan od vrhunskih manekena vijest o zgodnom profesoru se brzo proširila društvenim mrežama.

 

https://instagram.com/p/BCxKwN6PuTJ/

 

Nakon nekoliko kampanja za brojne brendove Boselli nastavlja modeling karijeru. Ispostavilo se da se ovaj Italijan kad je imao sedam godina bio model brenda Armani Junior, a sad, nakon 22 godine, Giorgio Armani ga angažirao za EA7 sportsku kolekciju.

 

Akademski svijet vjerovatno neće zauvijek izgubiti ovu zvijezdu, jer se priča da Boselli želi svu zaradu od modelinga usmjeriti u osnivanje svoje inžinjerijske firme. Ukoliko to napravi on će biti jedini profesor matematike koji je postao model da bi postao direktor inžinjerijske firme.

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Muamer Hajdo – Mux: Bend opstaje onoliko koliko je jaka ideja koja ga vodi