Narodno pozorište Tuzla: KREKETANJE u aprilu, dva termina

Narodno pozorište Tuzla u aprilu će svoju najnoviju predstavu Kreketanje u režiji Aleša Kurta, autora Almira Bašovića izvesti u dva termina. Prvi termin igranja pred tuzlanskom publikom je u četvrtak 15. aprila, a drugi, dan poslije, u petak 16. aprila 2021. godine. Zbog zabrane kretanja od 21,00 do 05,00 sati, obje predstave će početi u 17,30 sati.

Kreketanje je komad iz Bašovićeve zbirke Četiri i po drame, žanrovski definiran kao komedija s tezom o sličnosti pozorišta i stvarnog života. Predstava Kreketanje, premijerno je izvedena polovinom prošlog mjeseca (11, 12, i 13. marta) i naišla je na odličan prijem kod publike i pozorišne kritike.

Autor Bašović želi kroz Kreketanje koje naziva predstavom o predstavi pokazati važnost pozorišta i scenske igre.

Samu svetost pozorišne igre je nemoguće ostvariti bez posebnog putovanja u koje su upuštaju dvije nužne strane za opstanak pozorišta – kolektiv glumaca i kolektiv publike. U konkretnom radu na Kreketanju, prvi putnici su tuzlanski glumački ansambl kojeg čine: Elvis Jahić, Siniša Udovičić, Nedim Malkočević, Elmir Krivalić, Jasmina Dedić – Ibrić, Jasmina Ibrahimović, Luka Spasojević, Selma Gusinac i Samina Mujkanović.

Svi posjetioci su obavezni poštovati mjere donesene u cilju sprječavanja širenja zaraze Korona virusom, držati distancu, nositi masku tokom predstave, te izvršiti dezinfekciju ruku prilikom ulaska. Preporuka NP Tuzla su rane rezervacije ulaznica putem maila marketing@nptz.ba ili pozivom na telefon pozorišta: 035/251-645. Prodaja ulaznica vršit će se na blagajni pozorišta sat prije, a ulazak publike u salu 15 minuta prije početka predstave.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Kad parovi zamijene odjeću