Narodno pozorište Tuzla: KREKETANJE u aprilu, dva termina

Narodno pozorište Tuzla u aprilu će svoju najnoviju predstavu Kreketanje u režiji Aleša Kurta, autora Almira Bašovića izvesti u dva termina. Prvi termin igranja pred tuzlanskom publikom je u četvrtak 15. aprila, a drugi, dan poslije, u petak 16. aprila 2021. godine. Zbog zabrane kretanja od 21,00 do 05,00 sati, obje predstave će početi u 17,30 sati.

Kreketanje je komad iz Bašovićeve zbirke Četiri i po drame, žanrovski definiran kao komedija s tezom o sličnosti pozorišta i stvarnog života. Predstava Kreketanje, premijerno je izvedena polovinom prošlog mjeseca (11, 12, i 13. marta) i naišla je na odličan prijem kod publike i pozorišne kritike.

Autor Bašović želi kroz Kreketanje koje naziva predstavom o predstavi pokazati važnost pozorišta i scenske igre.

Samu svetost pozorišne igre je nemoguće ostvariti bez posebnog putovanja u koje su upuštaju dvije nužne strane za opstanak pozorišta – kolektiv glumaca i kolektiv publike. U konkretnom radu na Kreketanju, prvi putnici su tuzlanski glumački ansambl kojeg čine: Elvis Jahić, Siniša Udovičić, Nedim Malkočević, Elmir Krivalić, Jasmina Dedić – Ibrić, Jasmina Ibrahimović, Luka Spasojević, Selma Gusinac i Samina Mujkanović.

Svi posjetioci su obavezni poštovati mjere donesene u cilju sprječavanja širenja zaraze Korona virusom, držati distancu, nositi masku tokom predstave, te izvršiti dezinfekciju ruku prilikom ulaska. Preporuka NP Tuzla su rane rezervacije ulaznica putem maila marketing@nptz.ba ili pozivom na telefon pozorišta: 035/251-645. Prodaja ulaznica vršit će se na blagajni pozorišta sat prije, a ulazak publike u salu 15 minuta prije početka predstave.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Street Arts Festival širi se Mostarom