Nazzif’s Midnight Matinée w/ Marina Mimoza

The Loft Club Sarajevo predstavlja 11. marta prvi u nizu partyja Nazzif’s Midnight Matinée, na kojem će Nazzifova gošća biti Marina Mimoza. Naoštrite bubnjiće i obucite svoje najdraže plesne šuze, jer će noć biti prepuna iznenađujućih muzičkih fuzija. Party počinje u 22 sata, ulaz je 5 KM.

Nazzif Marina 1

 

Marina Mimoza se DJ-ingom bavi od 2009. i od tada je aktivna na domaćoj elektronskoj sceni. Njena muzička priča počela je u Omladinskom Kulturnom centru Abrašević gdje je organizirala i prve muzičke događaje i performanse. Njeni setovi prožeti su posebnom dinamikom u kojoj ritmovi deep housea, tech housea i acida kreiraju specifičnu muzičku priču. Marina se okušala i u eksperimentalnoj ambijentalnoj elektronici putem multimedijalnih performansa Lovevolution u kojima sarađuje sa pijanisticom Amelom Darling. Godine 2014. sa Miss Slave pokrenula je muzički koncept pod imenom WarmHole koji promovira žene u elektronskoj muzici. Također je pokretačica Street Arts Festivala u Mostaru putem kojeg umrežava umjetnike i muzičare iz cijeloga svijeta.

 

 

Nazzif Marina 2

 

Emir Fetahović poznatiji kao Nazzif, već dugi niz godina kroz muziku djeluje u izgradnji elektronske muzičke scene u BiH. Doticaj sa elektronskom muzikom započeo je uz njegov bend Alternativa Nova, u kojem je svirao i pjevao od 1993. do 2004. godine. Nakon razlaza benda zainteresovao se za samostalan rad, te započeo sa produkcijom elektronske muzike bazirane na deep houseu, tech houseu i technu. Pored toga komponovao je muziku za pozorišne predstave, kratke igrane i dokumentarne filmove, te je kroz to iskustvo opravdao svoju muzičku reputaciju i činjenicu da nije preko noći postao DJ.

 

Prepoznatljiv je po kombiniranju različitih stilova elektronske muzike, a njegov eklektični muzički smjer seže od afro housea, housea, deep housea do techna, što svakako daje svježinu i novinu bh. elektonskoj sceni.

 

https://soundcloud.com/nazzif

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Whitesnake donose najveće hitove i novi album na Šalatu