Nevidljiva vila MIRAGE u srcu grčkog ostrva Tinos

Grčko ostrvo Tinos, treće po veličini u sjevernom dijelu Cikladskih ostrva, ostrvo poznato i kao ostrvo Madonne koje je mahom nenaseljeno, ima tek 40-ak manjih sela koja su razbacana po njemu. Na ovom izolovanom čarobnom mjestu, arhitektonski studio iz Atine Kois Associated Architect je osmislio jako zanimljivu vilu, rezidenciju Mirage, koja se stapa s okružujućim okolišem, skrivajući stanare od neželjenih pogleda.

 

mirage-residence

 

Dizajnirana na stijeni, tik iznad obale, vila Mirage predstavlja nevidljivu oazu s pogledom na Egejsko more, pružajući vlasnicima priliku da uživaju u svojoj privatnosti, ali i ljepoti netaknute prirode. Ugrađena je u postojeći suhozid, pa su tako dva sprata rezidencije smještena unutar terena koje se otvara velikom terasom koja gleda na more, a u funkciji krova se nalazi veliki beskrajni bazen čija se površina reflektira poput morske. Zbog odbljeska mora cijela struktura iz zraka i s pučine nije toliko vidljiva tako da vila zasluženo nosi svoje ime jer uistinu izgleda poput priviđenja.

 

mirage-residence-2 mirage-residence-3 mirage-residence-4 mirage-residence-5

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Bruhuuhu predstvio novu pjesmu PLASTIC PEOPLE