Nevidljiva vila MIRAGE u srcu grčkog ostrva Tinos

Grčko ostrvo Tinos, treće po veličini u sjevernom dijelu Cikladskih ostrva, ostrvo poznato i kao ostrvo Madonne koje je mahom nenaseljeno, ima tek 40-ak manjih sela koja su razbacana po njemu. Na ovom izolovanom čarobnom mjestu, arhitektonski studio iz Atine Kois Associated Architect je osmislio jako zanimljivu vilu, rezidenciju Mirage, koja se stapa s okružujućim okolišem, skrivajući stanare od neželjenih pogleda.

 

mirage-residence

 

Dizajnirana na stijeni, tik iznad obale, vila Mirage predstavlja nevidljivu oazu s pogledom na Egejsko more, pružajući vlasnicima priliku da uživaju u svojoj privatnosti, ali i ljepoti netaknute prirode. Ugrađena je u postojeći suhozid, pa su tako dva sprata rezidencije smještena unutar terena koje se otvara velikom terasom koja gleda na more, a u funkciji krova se nalazi veliki beskrajni bazen čija se površina reflektira poput morske. Zbog odbljeska mora cijela struktura iz zraka i s pučine nije toliko vidljiva tako da vila zasluženo nosi svoje ime jer uistinu izgleda poput priviđenja.

 

mirage-residence-2 mirage-residence-3 mirage-residence-4 mirage-residence-5

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Projekt: Prvi poljubac