NEW WORLD: Izložba skulptura akademskog kipara Marka Frančeševića u Historijskom muzeju BiH

Izložba skulptura akademskog kipara Marka Frančeševića održat će se u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine, u petak, 17.7.2020. sa početkom u 18:00 sati.

 

marko francesevic new world

 

Marko Frančešević27-godišnji skulptor, rođen je u Nišu, Srednju umjetničku školu i Akademiju likovnih umjetnosti završio je u Sarajevu, diplomirao na kiparstvu u klasi profesora Mustafe Skopljaka, a magistrirao u klasi profesora Mirsada Šehića. U martu prošle je imao prvu samostalnu izložbu nazvanu Toy Store, koja je privukla veliku pažnju javnosti.

 

///

NAPOMENA

Zbog pandemije izazvane COVID-19 virusom osoblje Historijskog muzeja BiH naglašava da svi koji žele prisustvovati otvaranju izložbe moraju doći sa maskama, te pridržavati se svih uputa i smjernica koje će dobiti prilokom ulaska u muzej.

 

Ulaz u muzej, a time i na izložbu se naplaćuje standardnom cijenom od 7 KM, što znači da dolaskom na Markovu izložbu možete pogledati i stalnu postavku Historiskog muzeja BiH.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Emela Burdžović ima veliku novost!