NEW WORLD: Izložba skulptura akademskog kipara Marka Frančeševića u Historijskom muzeju BiH

Izložba skulptura akademskog kipara Marka Frančeševića održat će se u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine, u petak, 17.7.2020. sa početkom u 18:00 sati.

 

marko francesevic new world

 

Marko Frančešević27-godišnji skulptor, rođen je u Nišu, Srednju umjetničku školu i Akademiju likovnih umjetnosti završio je u Sarajevu, diplomirao na kiparstvu u klasi profesora Mustafe Skopljaka, a magistrirao u klasi profesora Mirsada Šehića. U martu prošle je imao prvu samostalnu izložbu nazvanu Toy Store, koja je privukla veliku pažnju javnosti.

 

///

NAPOMENA

Zbog pandemije izazvane COVID-19 virusom osoblje Historijskog muzeja BiH naglašava da svi koji žele prisustvovati otvaranju izložbe moraju doći sa maskama, te pridržavati se svih uputa i smjernica koje će dobiti prilokom ulaska u muzej.

 

Ulaz u muzej, a time i na izložbu se naplaćuje standardnom cijenom od 7 KM, što znači da dolaskom na Markovu izložbu možete pogledati i stalnu postavku Historiskog muzeja BiH.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Kako je nastala kompozicija BEIRUT Ibrahima Maaloufa