NEXTBIKE proslavio prvu godinu postojanja u BiH

Sistem gradskih bicikala, Nextbike, koji je prije tačno godinu zaživio u Sarajevu, danas proslavlja svoj prvi rođendan. Tim povodom je u Hotelu Bristol održana konferencija u okviru koje su uručene zahvalnice sponzorima i partnerima koji su podržali ovaj projekt te najavljene aktivnosti za tekuću godinu.

 

Nakon veoma uspješne prve godine poslovanja, iz Nextbikea najavljuju otvaranje još jedne stanice u Sarajevu koja će biti postavljena na Trgu Oslobođenja (Općina Stari Grad). Također, Nextbike najavljuje širenje sistema i u drugim gradovima, među kojima je prva Tuzla. Projekt u Tuzli se već privodi kraju, a postavka bicikala se očekuje već u toku mjeseca jula.

 

nextbike (3)

 

Uspostava sistema bicikala u Tuzli finansijski je pomognuta od strane Fonda za zaštitu okoliša FBiH te Addiko banke i haloo mobilne mreže, dok su lokacije za postavku stanica omogućili Grad Tuzla i Bingo TC.

 

Inicijativa za uspostavljanje Nextbike sistema u Sarajevu pokrenuta je prije tačno godinu od strane kompanije Supermarket doo, licenciranog Nextbike partnera za BiH. Nextbike tim je u prvoj godini dana uspio okupiti porodicu od preko 1.700 zadovoljnih korisnika te preko 5.000 registrovanih članova. U prethodnih godinu dana ostvareno je skoro 30.000 najmova, a na biciklima je pređeno gotovo 70.000 kilometara.

 

Više od navedenih statistika raduje nas pozitvina energija koja se stvorila oko cijelog projekta, kao i podrška građana i cjelokupne javnosti koju imamo od samog početka. Želimo se zahvaliti svim našim partnerima i sponzorima koji su na bilo koji način doprinijeli uspostavljanju Nextbike sistema u BiH, a posebno se zahvaljujemo našim korisnicima koji poštuju pravila korištenja bicikala i svakodnevno uživaju u vožnji. Nadamo se da će Nextbike, osim u Tuzlu, uskoro stići u druge bh. gradove čiji će građani također imati mogućnost korištenja ovog oblika prijevoza, izjavio je direktor Nextbikea Ahmed Ćerimović.

 

nextbike (4)

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Sarajevo dobilo dvadeset novih Nextbike bicikala