Nick Cave and the Bad Seeds 28. oktobra u KOMBANK ARENI

Jedna od najupečatljivijih pojava svjetske muzičke scene, cijenjeni autor i izvođač, Nick Cave sa svojim bendom The Bad Seeds, nastupit će 28. oktobra u beogradskoj Kombank Areni! Nick Cave and the Bad Seeds održat će koncert u okviru svjetske turneje na kojoj predstavljaju album Skeleton Tree koji se našao na prvim pozicijama brojnih svjetskih lista slušanosti dok mu je Guardian povjerio pet zvjezdica i opisao kao remek djelo ljubavi i razaranja.

 

Nick Cave & The Bad Seeds prodali su više od 5 miliona albuma širom svijeta i ostavili dubok i dalekosežan utjecaj na svjetsku umjetničku scenu. Prethodni nastup Nick Cave and the Bad Seedsa u Areni proglašen je za najbolji koncert 2008. godine u Srbiji. Ovo je bio jedan od najdužih koncerata ovog muzičara koji je trajao blizu 150 minuta pri čemu je Nick Cave više puta ispunjavao muzičke želje svojih fanova.

 

Nov album koji će pored svojih starih pjesama, predstaviti u Kombank Areni, 28. oktobra, nastajao je u periodu kada je Cave izgubio sina i objavljen je dan nakon premijere dokumentarca novozelandskog reditelja Andrewa Dominika One More Time With feeling koji svjedoči o muzičarevoj patnji i traumi. Skeleton Tree našao se na prvom mjestu slušanosti u osam zemalja. Album je bendu donio najviše pozicije ikada na britanskoj (UK: 2) i američkoj listi slušanosti (Billbord: 27). Nick Cave & The Bad Seeds su nedavno nominovani za Brit nagradu (2017) u kategoriji Najbolja međunarodna grupa.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9iGxoJnygW8[/youtube]

 

Nick Cave & The Bad Seeds turneju su započeli nastupima u Australiji i na Novom Zelandu, a od jeseni se premiješta u Evropu u okviru koje će posjetiti i Beograd.

 

Nick Cave dolazi sa svojim dugogodišnjim saradnikom, tekstopiscem Warrenom Ellisom kao i bendom koji čine Martyn Casey, Thomas Wydler, Jim Sclavunos, Conway Savage, George Vjestica i Larry Mullins.

 

Prodaja ulaznica za koncert Nick Cave and the Bad Seeds koji će se održati 28. oktobra u Kombank Areni, počinje od petka, 17. februara!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Kako izgleda slavna scena iz filma FIGHT CLUB bez Tylera Durdena