Nick Mason’s Saucerful of Secrets i rani radovi Pink Floyda posebno iznenađenje jubilarnog INmusic festivala #15!

Legendarni Nick Mason, osnivač, autor, bubnjar i najdugovječniji član velikih Pink Floyda sa supergrupom Nick Manson’s Saucerful of Secrets na najprestižnije svjetske pozornice vraća revolucionarni zvuk ranih albuma Pink Floyda, benda koji je promijenio tok muzičke historije – posebno muzičko putovanje kao stvoreno za 15. rođendan INmusic festivala!

 

 

Stvorivši jedinstven i neponovljiv zvuk Pink Floyda koji se najčešće opisuje kao art rock ili progressive rock, Nick Mason je s kolegama iz benda, Roger Watersom, David Gilmourom, Richard Wrightom i Syd Barrettom postao muzički besmrtnik i jedan od najznačajnijih muzičara 20. vijeka. Utjecaj Pink Floyda je ogroman, a neka od najvećih imena inspirirana Pink Floydima su David Bowie, U2, Queen, Radiohead, Kraftwerk, Tool, Nine Inch Nails, The Smashing Pumpkins itd. Nakon što je 2016. kurirao hvaljeni box set The Early Years 1965 -1972 posvećen ranim psihodeličnim radovima kultnog benda, Nick Mason odlučio se za punokrvni povratak na scenu nakon histrijskog nastupa u sklopu humanitarnog Live 8 koncerta koji je 2005. godine posljednji put okupio sve živuće članove Pink Floyda. Za razliku od bendovskih kolega Davida Gilmoura i Rogera Watersa čije se ekstenzivne turneje fokusiraju na kasnije radove Pink Floyda, njihove solo radove te izabrane klasike iz rane faze Pink Floyda, Nick Mason’s Saucerful of Secrets vraća se najinovativnijoj fazi Pink Floyda te donosi koncertnu interpretaciju albuma od The Piper at the Gates of Dawn do Obscured by Clouds izvodeći isključivo pjesme Pink Floyda. S obzirom na to da se radi o presjeku od sedam albuma Pink Floyda od ukupno 15 studijskih izdanja, Nick Mason publici nudi najekstenzivnije koncertno iskustvo jednog od najznačajnijih i najvećih rock bendova svih vremena. Riječima samog Nick Masona, Saucerful of Secrets njegovo je vraćanje omiljenim pjesmama na koje je ponosan. U novom projektu, u želji da uhvati duh vremena, Nick Mason okuplja vrhunske muzičke u supergrupu, kao što su Gary Kemp (Spandau Ballet), Guy Pratt (basist Pink Floyda nakon Watersa), Lee Harris (Ian Dury & the Blockheads) i Dom Beken (The Orb, Transit Kings) koji autentično i vitalno reinterpretiraju najizazovnije, najproduktivnije i najinventivnije godine Pink Floyda. Publiku očekuju vrhunske izvedbe klasika koji su trajno obilježili savremenu historiju muzike – A Saucerful of Secrets, One of These Days, Astronomy Domine, Let There Be More Light, Green Is the Colour, Set the Controls for the Heart of the Sun, Lucifer Sam, Arnold Layne, Bike, Fearless, i dr. Nakon ekskluzivna četiri nastupa u Londonu u maju 2018. godine, uslijedila je, odmah po objavi rasprodana, evropska i sjevernoamerička turneja koja je zvuk ranih Pink Floyda dovela na neke od najprestižnijih pozornica u svijetu – od slavljeničkog koncerta u londonskom Roundhouseu, pariške Olympije, filadelfijske Metropolitan Opera House, antičkih amfiteatara u Lyonu i sicilijanskoj Taormini, sve do tek najavljenih nastupa u berlinskom Tempodromu i londonskom Royal Albert Hallu zakazanih za maj 2020. Financial Times najbolje je sažeo što Nick Mason’s Saucerful of Secrets uživo jest – …posve izvanredan i radostan koncert, i podsjetnik na to koliko su poseban i briljantan bend Pink Floyd bili…ako imate imalo interesa za Pink Floyd, ne smijete propustiti ovaj koncert…

 

U junu 2020. Nick Mason’s Saucerful of Secrets dolazi i na glavnu pozornicu INmusic festivala #15, čime će publika imati prilike čuti rijetko izvođene klasike Pink Floyda i zakoračiti u muzičku eru, ovjekovječenu kultnim koncertnim filmom Pink Floyd: Live at Pompeii, koja je oblikovala i usmjerila čitave generacije muzičara i publike.

 

Nick Mason’s Saucerful of Secrets pridružuju se impresivnom muzičkom programu jubilarnog 15. izdanja INmusic festivala uz već objavljenje The Killers, Beck, Deftones, The Lumineers, Belle and Sebastian i Rival Sons. INmusic festival #15 održat će se na već dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu od 22. do 24. juna 2020. godine. U prodaji su trodnevne ulaznice za 15. INmusic festival koje se mogu nabaviti putem službenog INmusic webshopa po cijeni od 499 kn (+ troškovi transakcije) i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb) po cijeni od 499 kn. Kamperske ulaznice za INmusic #15 dostupne su isključivo putem festivalskog webshopa po cijeni od 250 kn (+ troškovi transakcije) do isteka zaliha.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Alma Imamović: Bosanci i Hercegovci su fascinirani španskom kulturom