dani arhitekture

NOĆI ARHITEKTURE: Sarajevo x Cape Town sa nagrađivanim arhitektom Heinrichom Wolffom

Datum objave
05/07/2022

U petak, 8.7.2022. godine u Urban Design Studio (Vrazova 3) sa početkom u 19.00 sarajevska publika će imati priliku upoznati Heinricha Wolffa, arhitektu i suosnivača arhitektonske prakse Wolff Architects iz Južnoafričke republike.

Wolff iza sebe ima više od 20 godina iskustva u struci te dobitnik nagrada Daimler Chrysler Award for Architecture, Lubetkin Award, a 2011. godine Wouter Mikmak Foundation ga je proglasila Designer for the Future. Od 2013. godine Wolff radi kao posjećujući profesor na IUAV u Veneciji, ETH Zurich i Washington University u St.Louisu, te kao redovni profesor na Univerzitetu u Cape Townu.

Noći arhitekture: Sarajevo x Cape Town je četvrti po redu događaja ove godine u organizaciji LIFT-prostorne inicijative Sarajevo, a koji za cilj imaju postepeno uvođenje publike u Dane arhitekture Sarajevo 2023 planirane za deveti mjesec sljedeće godine.

Podsjećanja radi prve Noći u 2022. godini su održane u trećem mjesecu u kultnom sarajevskom kinu Meeting point pod nazivom NIGHTS OF ARCHITECTURE: Sarajevo x Barcelona sa Reljom Ferušićem i Carles Enrichom – u četvrtom mjesecu smo imali priliku da čujemo više o projektu Urban transformation Sarajevo u sklopu NIGHTS OF ARCHITECTURE: Urban Design Studio, a u petom mjesecu Noći arhitekture su održane prvi put izvan Sarajeva pod nazivom NOĆI ARHITEKTURE: Sarajevo x Bihać u sklopu Sedmice arhitekture u Bihaću.

Ovo je prvi put da će se Noći arhitekture održati na dva mjesta isti dan – osim spomenutog predavanja u Urban Design Studio u Sarajevu, Noći arhitekture u saradnji sa Gazzda, organiziraju after-party u Kawa (Dženetića čikma 16) sa početkom u 20.00, gdje ćemo imati priliku da uživamo uz Klabika Collective ¼.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Fashion.Beauty.Love na druženju sa glumcima iz ŽIVOTINJSKE FARME