dani arhitekture

NOĆI ARHITEKTURE: Sarajevo x Cape Town sa nagrađivanim arhitektom Heinrichom Wolffom

Release Date
05/07/2022

U petak, 8.7.2022. godine u Urban Design Studio (Vrazova 3) sa početkom u 19.00 sarajevska publika će imati priliku upoznati Heinricha Wolffa, arhitektu i suosnivača arhitektonske prakse Wolff Architects iz Južnoafričke republike.

Wolff iza sebe ima više od 20 godina iskustva u struci te dobitnik nagrada Daimler Chrysler Award for Architecture, Lubetkin Award, a 2011. godine Wouter Mikmak Foundation ga je proglasila Designer for the Future. Od 2013. godine Wolff radi kao posjećujući profesor na IUAV u Veneciji, ETH Zurich i Washington University u St.Louisu, te kao redovni profesor na Univerzitetu u Cape Townu.

Noći arhitekture: Sarajevo x Cape Town je četvrti po redu događaja ove godine u organizaciji LIFT-prostorne inicijative Sarajevo, a koji za cilj imaju postepeno uvođenje publike u Dane arhitekture Sarajevo 2023 planirane za deveti mjesec sljedeće godine.

Podsjećanja radi prve Noći u 2022. godini su održane u trećem mjesecu u kultnom sarajevskom kinu Meeting point pod nazivom NIGHTS OF ARCHITECTURE: Sarajevo x Barcelona sa Reljom Ferušićem i Carles Enrichom – u četvrtom mjesecu smo imali priliku da čujemo više o projektu Urban transformation Sarajevo u sklopu NIGHTS OF ARCHITECTURE: Urban Design Studio, a u petom mjesecu Noći arhitekture su održane prvi put izvan Sarajeva pod nazivom NOĆI ARHITEKTURE: Sarajevo x Bihać u sklopu Sedmice arhitekture u Bihaću.

Ovo je prvi put da će se Noći arhitekture održati na dva mjesta isti dan – osim spomenutog predavanja u Urban Design Studio u Sarajevu, Noći arhitekture u saradnji sa Gazzda, organiziraju after-party u Kawa (Dženetića čikma 16) sa početkom u 20.00, gdje ćemo imati priliku da uživamo uz Klabika Collective ¼.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
MIHA OBID: Trebamo upoznavati ljude, širiti vidike i manje posmatrati svijet kroz filtere Instagrama