Noćni trening kože za potpunu obnovu

Zdrava koža je prirodno dovoljno snažna da pokrene vlastite unutrašnje procese obnove, hidratacije i zaštite. Često uticaji iz okoline, kao i sve prisutniji stres mogu narušiti ovu ravnotežu, zbog čega koža postaje sklona suhoći, pretjeranoj masnoći ili crvenilu. Tokom dana hidratantna krema za lice pomoći će u zaštiti od vanjskih utjecaja, ali šta se dešava noću? Period noći je vrijeme kada kožu treba pustiti da diše i osloboditi je nanošenja dodatnih masnoća, te je potaknuti na vlastitu regeneraciju.

Koža tokom noći regenerira ćelije, a kako bi mogla obavljati ovaj veoma važan zadatak, nužna su dva preduslova: korištenje nemasnih preparata, ali i preparata koji će kožu „trenirati“ da samostalno stvara sebum tokom noći i uspješno se čisti. Korištenje masnih (noćnih) krema u potpunosti narušava prirodnu ravnotežu kože. Masni sloj na površini stvara lažni osjećaj da je sve u redu, te da je prisutna optimalna količina masnoće. Na osnovu te pogrešne informacije koža prestaje samostalno proizvoditi sebum i postaje ovisna o vanjskoj masnoći. S druge strane, masni sloj kreme na površini onemogućava čišćenje, odnosno izlučivanje toksina tokom noći, jer su pore zatvorene kremom.

 

DRH_NightSerum

 

Upravo je zbog toga kompanija Dr. Hauschka ponovo skrenula pažnju na važnost nemasne noćne njege i predstavila revolucionarni proizvod Noćni serum. Ovaj proizvod, neopterećen uljima, snagom hidrolata ploda i ekstrakta cvijeta jabuke u kombinaciji sa hamamelisom, potiče samoregulaciju kože i njenu obnovu tokom noći.

Zahvaljujući upravo nemasnoj formuli u kojoj je osnovni element voda, kao i sortama jabuke koje su birane po svojoj sočnosti, zdravoj crvenoj boji, dobrom balansu slasti i kiselosti, Dr. Hauschka Noćni serum potiče prirodnu aktivnost i unutrašnji ritam kože, čineći je čvrstom, ružičastom, vitalnom, osvježenom i balansiranom.

Dermatološki testirano. Bez sintetičkih mirisa, boja i konzervansa. Ne sadrži mineralna ulja, parabene i silikone. Certificirana prirodna kozmetika. Dostupno u ovlaštenim prodajnim mjestima u BiH.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Piling za lice od meda i šećera