Nova kolekcija torbi i jakni napravljena od kože ALEXANDERA MCQUEENA

Kad se spoje tehnologija i moda dobijete vijest da studentica Tina Gorjanc radi novu kolekciju jakni i torbi od kože slavnog dizajnera Alexandera McQueena, koji je preminuo prije šest godina. Naime, ova studentica Central Saint Martins koledža lansirala je projekt nazvan Pure Human u kojem koristi McQueenov DNA kako bi kreirala ljudsku kožu u laboratoriji od koje pravi komade odjeće. “Koža” ima McQueenove tetovaže, mladeže i pjege.

 

Gorjanc je bila u mogućnosti koristiti McQueenov DNA iz Jack the Ripper Stalks kolekcije iz 1992. u koju je dizajner ušio svoju kosu. Međutim, nemojte se previše nadati da ćete moći nositi ove komade, jer će vjerovatno biti samo izloženi u galerijskom prostoru.

 

A, kako su reagovali iz McQueen brenda? Kako je Gorjanc izjavila bili su impresionirani.

 

Predstavnici McQueena su došli da vide moj projekt i bili su veoma fascinirani. Ljudima koji su mu bili bliski se sviđa ideja, jer je on bio osoba koja je uvijek pomijerala granice i uvijek pokušavao da sruši sva modna pravila, izjavila je Gorjanc.

 

https://instagram.com/p/BEdjlAjy49D/

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Na setu za novu kolekciju Metaphysika koncepta