Nova kolekcija torbi i jakni napravljena od kože ALEXANDERA MCQUEENA

Kad se spoje tehnologija i moda dobijete vijest da studentica Tina Gorjanc radi novu kolekciju jakni i torbi od kože slavnog dizajnera Alexandera McQueena, koji je preminuo prije šest godina. Naime, ova studentica Central Saint Martins koledža lansirala je projekt nazvan Pure Human u kojem koristi McQueenov DNA kako bi kreirala ljudsku kožu u laboratoriji od koje pravi komade odjeće. “Koža” ima McQueenove tetovaže, mladeže i pjege.

 

Gorjanc je bila u mogućnosti koristiti McQueenov DNA iz Jack the Ripper Stalks kolekcije iz 1992. u koju je dizajner ušio svoju kosu. Međutim, nemojte se previše nadati da ćete moći nositi ove komade, jer će vjerovatno biti samo izloženi u galerijskom prostoru.

 

A, kako su reagovali iz McQueen brenda? Kako je Gorjanc izjavila bili su impresionirani.

 

Predstavnici McQueena su došli da vide moj projekt i bili su veoma fascinirani. Ljudima koji su mu bili bliski se sviđa ideja, jer je on bio osoba koja je uvijek pomijerala granice i uvijek pokušavao da sruši sva modna pravila, izjavila je Gorjanc.

 

https://instagram.com/p/BEdjlAjy49D/

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Billie Eilish i Nike predstavljaju nove, veganske Air Jordan tenisice