Nove tehnike šminkanja

piše
Emina Gavrić

Ma koliko se trudili da budemo u toku sa najnovijim svjetskim trendovima kada je šminkanje u pitanju, nemoguće je ispratiti sve nove tehnike koje se svakodnevno pojavljuju. Čini se da nam svakoga dana stižu savjeti sa svih strana o nekom novom, još luđem metodu za uljepšavanje, koji na kraju daje fantastične rezultate. Ovo je kratki pregled onih trenutno najpopularnijih.

 

Strobing_tehnika je ustvari obrnuto konturisanje. Umjesto osjenčavanja djelova lica koje inače konturišemo ova tehnika podrazumijeva naglašavanje i isticanje ostatka lica highlihterom čime dobijamo puno prirodniji rezultat nego klasičnim konturisanjem.

Strobing

 

 

Baking_Ova metoda je mat alternativa highlihtinga. Puder u prahu se izdašno nanosi na one dijelove lica koje želimo istaknuti, prvenstveno na predio ispod očiju, vrh nosa i bradu gdje ga ostavljamo da se ‘peče’ nekoliko minuta da bi se stopio sa prirodnim uljima na koži nakon čega se višak ukloni četkicom.

baking

 

Clown counturing_Ovaj trend u šminkanju pokrenula je američka beauty blogerka poznata kao Bela Deluna. To je metod šminkanja koji je ustvari prenaglašena verzija konturisanja. Spajanjem šara i oblika koji se mogu vidjeti na obojenim licima klovnova dobijamo dramatične rezultate.

Clown-Contouring

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Noćni trening kože za potpunu obnovu