Nove tehnike šminkanja

piše
Emina Gavrić

Ma koliko se trudili da budemo u toku sa najnovijim svjetskim trendovima kada je šminkanje u pitanju, nemoguće je ispratiti sve nove tehnike koje se svakodnevno pojavljuju. Čini se da nam svakoga dana stižu savjeti sa svih strana o nekom novom, još luđem metodu za uljepšavanje, koji na kraju daje fantastične rezultate. Ovo je kratki pregled onih trenutno najpopularnijih.

 

Strobing_tehnika je ustvari obrnuto konturisanje. Umjesto osjenčavanja djelova lica koje inače konturišemo ova tehnika podrazumijeva naglašavanje i isticanje ostatka lica highlihterom čime dobijamo puno prirodniji rezultat nego klasičnim konturisanjem.

Strobing

 

 

Baking_Ova metoda je mat alternativa highlihtinga. Puder u prahu se izdašno nanosi na one dijelove lica koje želimo istaknuti, prvenstveno na predio ispod očiju, vrh nosa i bradu gdje ga ostavljamo da se ‘peče’ nekoliko minuta da bi se stopio sa prirodnim uljima na koži nakon čega se višak ukloni četkicom.

baking

 

Clown counturing_Ovaj trend u šminkanju pokrenula je američka beauty blogerka poznata kao Bela Deluna. To je metod šminkanja koji je ustvari prenaglašena verzija konturisanja. Spajanjem šara i oblika koji se mogu vidjeti na obojenim licima klovnova dobijamo dramatične rezultate.

Clown-Contouring

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
5 mirisa koje želimo na svojoj koži ove jeseni