Novi Garden of Dreams – Butch u Sarajevu!

Nakon dva uspješna klubska izdanja u 2018. godini, došlo je vrijeme za dugoočekivani ljetni Garden of Dreams na otvorenom. U goste dolazi poznati njemački DJ i producent Butch, a podršku će mu pružiti Torres iz Dubrovnika, After Affair iz Sarajeva, kao i G.Edd iz Zenice. Ono što ovaj događaj čini posebnim jeste da će se prvi put održati na potpuno novoj, atraktivnoj lokaciji – brdu Hum.

 

garden of dreams hum

 

Butch, pravog imena Bülent Gürler dolazi iz Mainza (Njemačka) i predstavlja jedno od najtraženijih imena današnje house i techno scene. Svoju karijeru je započeo sa 11 godina kada je na televiziji gledao finale DMC takmičenja i odmah odlučio da se želi time baviti. Od tada Butch postaje posvećen breakdancer, graffiti artist ali i DJ. Kako on sam kaže, pokazalo se da za DJ-ing ima izniman talent, pa mu je to postala i profesija.

 

 

U periodu od 2002. do 2005. postaje rezident po klubovima u Njemačkoj, a bilježi i nastupe širom Evrope i Japana. Ono što njegov zvuk čini karakterističnim jesu različiti žanrovi elektronske muzike koji su utjecali na njegov izražaj – od trip-hopa i teških beatova, žestokog techna, do house-a i house-techno crossovera. Iza sebe ima niz uspješnih saradnji sa velikim imenima svjetske elektronske scene poput Julie Marghilano, Riva Starr, Johnny D, kao i impresivnu listu izdanja za labele poput Moon Harbour, Visionquest, Hot Creations, Desolat, Watergate, Rekids, Tuskagee, Diynamic i druge.

 

 

Početkom 2016. godine ostvario je veliki broj zapaženih nastupa širom Amerike, Koreje, Španije, Velike Britanije i Švicarske, a godinu dana poslije pokrenuo je i vlastiti label po nazivu Otherside za koji je izdao LP sa Ricardom Villalobosom. U kultnom berlinskom klubu Watergate vodi uspješnu klubsku večer pod nazivom – Down The Rabbit Hole.

 

Ono što ovo izdanje Garden of Dreamsa čini posebnim jeste potpuno nova, atraktivna lokacija – ispod repetitora Hum, a jedan od organizatora ovog događaja Bojan Jović (After Affair) ovom prilikom je napisao: U saradnji sa BHRTom, Garden of Dreams with BUTCH event selimo na mjesto koje je simbol Sarajeva; simbol koji možete naći na bezbroj razglednica, odjevnih predmeta, suvenira – svega. Po prvi put ikada – plešemo na Humu ispod repetitora.

 

Park šuma Hum nalazi se sjevero-zapadno od centra Sarajeva, iznad gradskog naselja Pofalići. Hum je prepoznatljiv po TV repetitor koji se nalazi na samom vrhu brda, na nadmorskoj visini od 816 metara, a koji je najznačajniji komunikacijski objekat u Bosni i Hercegovini. Najveći dio brda Hum proglašen je parkovsko-rekreativnom zonom u kojoj je u narednom periodu planirana izgradnja niza sportsko-rekreativnih sadržaja. Sa vrha Huma pruža se fascinantan pogled na Sarajevo i planine Trebević, Igman i Bjelašnicu. Do Huma se može doći pješice ili taksijem, a vožnja od centra grada do Huma traje desetak minuta.

 

Svi posjetitelji će moći uživati i u Sarajevo Food Dictionary Detox i Recharge korneru, sa raznovrsnim delicijama i hladnim pićem za okrepljenje.

 

Prvo ovogodišnje ljetno izdanje Garden of Dreams-a održat će se 23. juna, počinje tačno u podne i trajat će sve do 22h. Ulaznice za ovaj događaj mogu se nabaviti po cijeni od 40 KM na dan događaja na ulazu.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Produženi vikend u TREZORU