Novi projekt ELME TATARAGIĆ na koprodukcijskom marketu BERLINALEA

Release Date
16/01/2022
fotografija
FBL

Novi projekat scenaristice red. prof. dr. Elme Tataragić, nastao u saradnji sa režiserkom Teonom Strugar Mitevskom, pod radnim nazivom MOTHER, odabran je za ovogodišnje izdanje koprodukcijskog marketa prestižnog Berlinskog međunarodnog filmskog festivala (Berlinalea). Riječ je o četvrtom zajedničkom filmu Elme Tataragić i Teone S. Mitevske, koje su upravo u postprodukciji filma NAJSRETNIJI ČOVJEK NA SVIJETU čija premijera se očekuje ove godine.

Koprodukcijski market Berlinskog međunarodnog filmskog festivala jedan je od najznačajnijih filmskih marketa, gdje se svake godine predstavlja samo dvadesetak odabranih novih projekata.

Kao i 2021. godine, ovogodišnji događaj će se održati online od 12. do 14. februara, a izabrana su 34 projekta iz 32 zemlje. Cilj je ograničiti fizičke kontakte u trenutnoj situaciji.

Producenti projekata će se imati priliku da se upoznaju sa potencijalnim međunarodnim koproducentima, svjetskim prodajnim agentima, TV emiterima, predstavnicima finansiranja, streaming platformama i distributerima, kao i drugim finansijskim partnerima iz cijelog svijeta.

Dokaz uspješnog pronalaženja narednih hit filmova je prošlogodišnji pobjednik Berlinalea, film Radu Jude Bad Luck Banging ili Loony Porn, a koji je predstavljen na Berlinale Co-Production marketu 2020.U selekciji se nalaze i dugo očekivani novi filmski projekti filmskih umjetnika i umjetnica kao što su Agnieszka Holland, Burhan Qurbani, Sophie Hyde, Bence Fliegauf, Teona Mitevska, Nariman Aliev, Nathalie Álvarez-Mesén, Carlo Sironi, Milagros Mumenthaler, Ognjen Glavonić i Ivan Ostrochovský.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.