Obilježeno pet godina projekta JM Streetshirts

Datum objave
20/05/2022

Inspirisan streetwearom i urbanim subkulturama, Jägermeister je prije pet godina pokrenuo projekt JM Streetshirts. Od prve godine, namijenjen fanovima ovog brenda, kao i ljubiteljima ulične mode, dok se njegova posebnost i osebujnost ogleda u saradnji s istaknutim bh. umjetnicima i streetwear brendovima. Tako su, pronalazeći nadahnuće u uličnoj kulturi i minimalističkom dizajnu, brendovi Molimao i Revolt Clothing kreirali jedinstveni vizuelni identitet kroz nosive komade odjeće, dok je Frenkie, jedan od najpoznatijih bh. repera inspiraciju za svoj rad pronašao u ikoni svjetske hip hop scene, Notoriousu B.I.G.-u.

JM Streetshirts

Umjetnik i slikar Rikardo Druškić je na inspirativan i maštovit način uhvatio duh Jägermeistera, a Enis Čišić, strip crtač je kroz svoj dizajn dao narativ unutar statične slike. Njegove ilustracije u korijenu imaju fantasy žanr i naučnu fantastiku.

O svojim iskustvima o radu na projektu JM Streetshirts, stavu, motivaciji, elementima koji su utjecali na njihovo stvaralaštvo, govorili su i potpisnici dizajna prethodnih kolekcija u dokumentarnom videu, koji je premijerno prikazan zvanicama u Sarajevu, a potom i svim ljubiteljima ulične mode na društvenim mrežama Jägermeister BiH.

Street art kultura današnjice predstavlja nesputan, inovativan, maštovit i kreativan način izražavanja umjetnika. Kroz svoj vizualni izričaj, street artisti svijet prikazuju na drugačiji način, oslikavajući svakodnevni prostor i dajući mu novu dimenziju, čiju svježinu, inovativnost i maštovitost već godinama prepoznaje Jägermeister.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Alican Matinee
Matinée predstavlja ALICANa, vrhunskog DJ-a i producenta iz Istanbula