Objavljen album Hakona Kornstada LIVE IN SARAJEVO

Norveški saksofonista i operni pjevač Hakon Kornstad objavio je album Live in Sarajevo, koji predstavlja snimak koncerta održanog na prošlogodišnjem Jazz Festu.

 

Kornstad je 8. novembra 2014. godine publici 18. Jazz Festa u rasprodatoj dvorani Bosanskog kulturnog centra predstavio svoj projekt Dwell Time. Ovaj je koncert snimljen i poput koncerata Miroslava Tadića i braće Teofilović i Ibrahima Maaloufa, emitiran u programu norveškog državnog radija.

 

jbr_5_dan_18_jfs_hakon_kornstad-9

 

Live in Sarajevo prvi je live solo album norveškog umjetnika kojeg kritika naziva jednim od vodećih improvizatora novog milenija i savremenom legendom jazza.

 

Sve što se desilo u dvorani te noći nalazi se na ovom izdanju, uključujući atmosferu koju je priredila fantastična publika. Uživajte!, napisao je Kornstad najavljujući album koji je snimio Eric Bajramović iz sarajevske produkcije Gramofon, a miksao Jan Erik Kongshaug u studiju Rainbow u Oslu. Album je dostupan putem iTunesa.

 

Ovo je inače treći album snimljen na Jazz Festu Sarajevo nakon izdanja Very Much Alive koji je norveški bubnjar Paolo Vinaccia objavio 2010. godine, a na kojem je i snimak sarajevskog koncerta Terje Rypdal Trija i albuma Live Amire Medunjanin snimljenog 2008. a objavljenog naredne godine.

 

Jazz Fest Sarajevo ima bogatu arhivu snimaka koncerata koji su u proteklih 18 godina održani u okviru festivalskih programa, pa se novi audio i video zapisi mogu uskoro očekivati.

 

foto_Jasmin Brutus

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Talijanski umjetnik Alberto Ruce gostuje u Mostaru