Objavljen je kompletan program šestog izdanja MOONDANCE FESTIVALA

Moondance festival i ove godine u saradnji sa Institutom EMI i firmom za prodaju elektronskih instrumenata i DJ opreme Audio Pro Artist organizovat će DJ i muzičke radionice u četvrtak, 9. augusta i subotu, 11. auvgusta, od 20 do 22 sata, u dvorani trogirske Gradske vijećnice. Dobitnik dvije Ambasador nagrade za najbolji hrvatski festival elektronske muzike 2016. i 2017. godine, Moondance je san svakog pravog ljubitelja techna.

 

tri festivalske večeri nastupit će neka od najznačajnijih imena iz različitih techno žanrova koja će brisati granice između klasičnog techna i najnovijih trendova u podžanrovima varirajući od dubokog hipnotičkog techna, pa sve do sirovog i moćnog groovea, povezujući prošlost i budućnost.

 

Ovaj savršeni spoj beskompromisnog techna i fantastične lokacije razlog je što se Moondance u dosadašnjih pet izdanja lansirao u neslućene visine i što je ucrtan na techno kartu svakog pravog poštovaoca ovog žanra. Iako će ovogodišnje izdanje biti najveće do sada, organizatori će se potruditi da zadrže svoju prepoznatljivu intimnu i opuštenu atmosferu po kojoj je festival poznat.

 

Moondance je avantura za sva čula. Zidovima tvrđave Kamerlango odzvanjaju mračni, duboki, hipnotički zvukovi, stvarajući jedinstvenu emocionalnu vibraciju. Svaki detalj je pažljivo oblikovan – od vrhunskog razglasa, rasvjete, vizualnih instalacija sve do ljubaznog osoblja. Ono što je zanimljivo pored opuštene, demokratske atmosfere, jedinstvene među elektronskim festivalima, jeste da na Moondanceu VIP prostor uopšte ne postoji!

 

Cijene ulaznica održavaju se prihvatljivima kako bi se osiguralo da Moondance bude dostupan svima. Moondance fanovi mogu uživati u čistoj energiji i kreativnosti techno DJ-eva i umjetnika koji nastupaju uživo sa “hrpama mašina“, pružajući jedinstveno iskustvo koje briše granice između koncerta i plesnog događaja.

 

Picture1

Prvo večer festivala, u četvrtak 9. augusta od 21 sat na bini kule Kamerlengo u Trogiru nastupit će već najavljeni headlineri Eduardo De La Calle, Francesco Tristano live i KiNK live. Kao uvod u  prvo veče nastupit će Bebetto, Jan Kinčl, Juri Paik, Tome R i Pero FullHouse.

 

Drugo večer podij će zagrijati Avoid, Filip Xavi, Ivan Komlinović live, DJ Jock, Edy C i Skeptik, nakon kojih slijede headlineri Rødhåd, Radio Slave i Monoloc live.

 

Uvertiru u finalno večer, 11. augusta u saradnji sa berlinskim Tresorom, prije nastupa headlinera Jonasa Koppa, K Handa, The Analogue Copsa live i Handmadea odradit će talijanski duo Steve Murphy i DJ Octopus.

 

Organizatori festivala ističu da je počela prodaja dnevnih i grupnih regionalnih ulaznica po posebnim cijenama! Dnevne ulaznice za posjetioce iz regije u pretprodaji koštaju: četvrtak (9. august) – 130 KN, petak (10. august) – 180 KN i subota (11. august) – 130 KN!

 

Grupne ulaznice dolaze u paketu (4 kupljene + 1 gratis), koštaju 249 KN i vrijede samo za trodnevnu festivalsku ulaznicu. Ulaznice možete kupiti putem sajta Ticketshop.hr. Link za regionalne ulaznice: TICKET.

 

moondance

 

 

Na radionicama će se ekskluzivno za regiju predstaviti novi Allen & Heath Xone 96 mikser, Elektron Digitone sintisajzer kao i načini sinteze zvuka i kreiranja seta u Ableton Live-u. Predavači su Lucretio (The Analogue Cops), Jan Kinčl i Marin Gospić.

 

Ulaz na radionice je slobodan uz najavu na info@moondancefest.com. Informacije o ulaznicama pronađite na: www.moondancefest.hr i www.ticketshop.hr!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
One su izabrale glumu: Alisa Brkić i Staša Dukić