Objavljeni headlineri MOONDANCE FESTIVALA 2021 LTD

moondance Festival 2021 Ltd objavio headlinere za osmo izdanje koje uključjuje čak 5 događaja. Osim dvije glavne večeri 30. i 31. 7. ove godine u trogirskoj kuli Kamerlengo, ekipa iza Moondance Festivala pripremila je Warm Up, Pirate Boat, kao i službeni After Party.

Ako je nekad i bila tajna, veza između Moondancea i Berlina je danas sve osim toga. Moondance, vodeći i nagrađivani regionalni underground techno festival, i Berlin, glavni grad techno muzike, odavno se javno vole. Saradnja s najznačajnijom institucijom techna, klubom Tresor, počela je još 2016. kada je ekipa Moondance Festivala organizovala prvo Tresor gostovanje u Hrvatskoj povodom 25 godina kluba. Sljedeća godina donijela je Tresor na Moondance što traje i danas. Ovogodišnje izdanje donosi čak 5 berlinskih headlinera od kojih troje predstavljaju boje Tresora.

CYRK – live (Berlin)  // Handmade (Tresor / Same Bitches/ Berlin)  // Madalba (Tresor / Berlin)  // Pascal Hetzel (Berlin)  // The Analogue Cops – live (Tresor / Berlin)

 

CYRK projekt iza kojeg stoje Sammy Goossens i Pascal Hetzel je po mnogim relevantnim magazinima, odličnim izdanjima na prestižnim etiketama, kao i vanserijskim live nastupima, jedan od trenutno najzanimljivijih electro/techno dua, ne samo u Berlinu, već i mnogo šire. Electro i broken techno izdanjima pomjeraju granice preporođenog žanra na čijem vrhu trenutno stoje. Ovo će biti njihov premijerni nastup u Hrvatskoj i regionu.

 

HANDMADE je još od 2009. godine rezident kluba Tresor, ali i još jedne kultne berlinske večeri – Same Bitches. Ovoga zaljubljenika u crnu plastiku kojoj je do danas ostao vjeran možemo bez ikakve sumnje staviti u rubriku The Art of DJing. Njegov jedinstven i sofisticiran pristup miksanju i spajanju različitosti u smislenu cjelinu, nadaleko je prepoznat i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Pa tako ni Moondance publiku koja ga je već tri puta nagradila gromoglasnim odobravanjem. Veselimo se novom nastupu.

 

MADALBA – po zanimanju hirurg traumatologije, nije ništa manje precizna kada je riječ o spajanju ploča za DJ pultom. Njeni eklektični i istovremeno energični nastupi odavno su zapeli za oko i uho kako kritičarima tako i publici, što joj je omogućilo rezidenciju u Tresoru i brojne nastupe na underground techno događajima. Iako je bila planirana i za ranija Moondance izdanja, zbog spleta okolnosti ovo će biti njen premijerni nastup na Moondanceu.

 

PASCAL HETZEL još od preseljenja 2013. godine u Berlin, ovaj DJ, producent i live izvođač stalno prisutan na berlinskoj techno sceni. Nakon uspjeha prvih izdanja, Pascal se posvetio skupljanju mašina i usavršavanju rada na njima secirajući ih do najsitnijih detalja. Inspirisan klasičnim techno i electro zvukom, zajedno sa usvojenim vještinama upravljanja mašinama, Pascal stvara karakteristični zvuk koji izdaje na etiketama: Caduceus Records, Expansion Unit, Constant Variables i Eye Teeth. Nedugo zatim udružio se sa Sammyjem Goossensom i tako je nastao CYRK. Pascalov DJ nastup je prožet old school elementima upakovanim u moderno ruho.

 

THE ANALOGUE COPS – od njihovog prvog nastupa na Moondanceu odmah je bilo jasno da je to ljubav na prvi pogled (ili bolje rečeno takt). Marieu i Lucretio, Italijani sa berlinskom adresom su analogni policajci u potrazi za savršenim analognim zvukom. Ovi Tresor rezidenti nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Njihov sirovi zvuk mašina oslonjen na originalni techno zvuk, u kombinaciji sa energijom koju zrače na nastupima jednostavno obaraju s nogu i najupornije skeptike. Pri kreiranju ovogodišnjeg line upa, prirodno se postavilo pitanje: Kakav bi to Moondance bio bez analognih policajaca?

 

MOONDANCE FESTIVAL je dobitnik brojnih priznanja i nagrada među kojima se ističu nagrade za najbolji hrvatski techno festival i najbolji butique festival. Čuveni magazin Forbes ga je proglasio za jednog od sedam festivala koji se moraju posjetiti. Moondance je intenzivna čulna avantura za svakog posjetioca i san svakog technoljupca. Savršena kombinacija prošlosti, sadašnjosti i budućnosti techna u čarobnom ambijentu srednjovjekovne kule Kamerlengo.

 

Epidemiološke mjere!

Moondance je jedan od rijetkih evropskih događaja koji je dobio dozvolu za prošlogodišnje održavanje. Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera Festival je u redukovanom obliku uspješno održan uz pohvalu HZJZ. Optimisti smo da će prilike dopustiti najmanje ponavljanje prošlogodišnje izdanja.

Za sve informacije pratite naše objave na stranici www.moondancefest.com. Ograničeni broj regionalnih ulaznica, sa aktuelnim proljetnim popustom od 30% na Extreme Pass za svih 5 događaja potražite od 5. aprila putem sajta entrio.hr

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Garden of Dreams predstavio prve headlinere