Obsessive Compulsive: Modni dodaci sa stavom i karakterom

Ideja o kožnim torbama, izrađenim ručno došla je iz potrebe mlade dizajnerice Arnele Brkan za određenom vrstom estetike i kvalitete koju nije našla na tržištu, pa je odlučila kreirati brend Obsessive Compulsive. Prva kolekcija brenda smišljena je da predstavi nešto drugačije, ponudi proizvode koje nose stav i pokazuju određeni karakter, a čiji se dizajn vizuelno i emocijom koju provocira i odvaja od svih drugih.

 

Kroz ovaj brand želja mi je bila i da predstavim sebe, da na neki način ispoljim svoju umjetnost, a on je i dio mog diplomskog rada na Odsjeku za Grafički dizajn Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu. Torbe ručno izrađuje majstor, Ibrahim Lazović, jedan od posljednjih sarača u Sarajevu. Svaka torba je unikatna i nosi sa sobom dio duha ovog zanata.Oblikovane su na način da svaka ima svoju formu koja predstavlja određen karakter. Koža je uvijek bila poseban materijal koji je na neki način živ, jer se oblikuje po našim mjerama i trpi sve ‘deformacije’ te joj upravo to daje posebnost i cine je specifičnom. Proizvod koji nosimo poprima naš karakte, rekla je za naš portal Arnela

 

Obsessive Compulsive šalje poruku Nemojte govoriti da ste drugačiji – budite drugačiji. Ukoliko želite kožne pismo-torbe ili ruksake možete ih naručiti putem Facebook stranice.

 

Obsessive Compulsive (1) ObsessiveObsessive Compulsive (2) Obsessive Compulsive (3) Obsessive Compulsive (4) Obsessive Compulsive (5) Obsessive Compulsive (6) Obsessive Compulsive

 

Model_Nejra Brkan

Make-up_Maja Koristović – Talović

Photo and retouch_Arnela Brkan

Bags_Arnela Brkan

Design_Arnela Brkan

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Najbolje #FBLstyle kombinacije ove sedmice