Obučen u skladu sa vremenskim prilikama u Londonu

Muška casual moda koja vuče korjene u punk i navijačkoj subkulturi je vrlo jednostavna i svodi se na nekoliko ikonskih komada koji se lako kombinuju. Volim casual stil, jer se izdvaja iz mase, njeguje nekako uredan i zategnut izgled, i često je asociran muzikom koju slušam.

 

harrington jakna

Harrington jakna koja se pojavila tridesetih godina svoj status je zaradila od šezdesetih do osamdesetih kada je postala dio uniforme modova i skinhedsa u Velikoj Britaniji. Danas je u ponudi imaju svi casual brendovi. Kao i jakna, i Martinke su prvo bile radnička obuća koju su skinhedi prigrlili tako ističući svoju privrženost radničkoj klasi iz koje su poticali.

 

A_Guide_to_Dr_Martens_01

 

Ben Sherman gingham košulja i džemper istog brenda također su dio uniforme i nezaobilazni su u garderoberima zaljubljenika u casual modu koja se s kraja sedamdesetih raširila na tribinama stadiona u Velikoj Britaniji.

 

ben shirt

 

Bordo Levis jeans klasičnog kroja zaokružuje izgled kao još jedan tradicionalni komad koji morate da imate ako se ložite na casual modu. Novčanik navijačkog pokreta Grobarski Trash Romantizam koji spaja ljubav prema umjetnosti i Partizanu iskoristio je vizuelni identitet benda Happy Mondays iz Mančestera.

 

IMG_20191005_111439_830

 

S obzirom na to da se ovih dana vremenske prilike neće mnogo razlikovati od onih u Londonu, Manchesteru ili Brightonu, izbor je bio više nego lak.

 

piše_Luka Božović

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
ANNIE HALL look