Očarala nas je NNENN kolekcija nakita inspirirana stećcima

Tradicionalna godišnja Šestoaprilska izložba posvećena obilježavanju Dana Grada Sarajeva otvorena je 5. aprila u galeriji Collegium artisticum. Ove godine radove je izložilo 163 umjetnika i umjetnica. Između ostalih na izložbi je učestvovala i produkt dizajnerica Nevena Nikolić, sa kolekcijom ručno rađenog, nakita, inspirisanog motivima stećaka iz Zbirke Marian Wenzel Historijskog muzeja BiH.

 

Kutijicama za nakit u obliku kubusa muzeja koje su Nevenin dizajn i ručni rad, Nevena promovira Historijski muzej BiH, a njene suvenire možete pronaći u suvenirnici Muzeja.

 

logo NNENNAmbalaza

Nevena Nikolić rođena je u Sarajevu 1985. godine. Diplomirala je i magistrirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu na odsjeku za Produkt dizajn.

 

Interesovanje pronalazim u različitim oblastima kreativnog djelovanja, nastojeći ući u srž same forme i cilja koji ta forma teži da zadovolji. Oduvijek sam imala posebnu ljubav za oblikovanje nakita, a sam brend postoji već deset godina, od nedavno sa novim vizuelnim identitetom i imenom – NNENN. Inspiracije su uvijek različite i protkane istinskim emocijama, neoštećenim ograničenjima svakodnevnog života. Paralelno sa otvaranjem Šestoaprilske izložbe, predstavila sam se prvi put i na 36. Nivea BH Fashion Weeku sa kolekcijom nakita Brass power, kaže za FBL Nevena.

 

Svoje radove izlagala je na brojnim domaćim i internacionalnim izložbama i sajmovima (Keln, Ljubljana, Istambul, London, Skoplje, Hanover, Hamburg, Tokio, Kyoto, Beograd, Zagreb, Sarajevo). Nagrađivana je članica ULUPUBIH-a.

 

NNENN nakit možete pronaći u suvenirnici Historijskog muzeja BiH ili na Facebook stranici. Ukoliko želite komad NNENN nakita javite joj se putem e-maila nnenn.design@gmail.com

 

Bros-Motiv sa stecka - Bijenja Nevesinje
Broš, motiv sa stećka – Bijenja, Nevesinje
Motiv sa stecka - Cista Velika gomila Imotski
Cista Velika gomila, Imotski
Motiv sa stecka - Rotimlja Stolac
Rotimlja, Stolac
Motivi sa stecaka - Rotimlja Stolac i Han Hresa Sarajevo
Rotimlja, Stolac i Han Hresa, Sarajevo

 

foto_NNENN

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Bruno Mars kreira kolekciju u saradnji sa brendom Lacoste