Održan 13. Vaš(a)r ideja

Prilika da mlade ljude poduče, inspirišu i potaknu na kritičko promišljanje o vlastitom obrazovanju, ciljevima i (ne)mogućnostima koje im se otvaraju u našoj domovini i inostranstvu, ali i željama, trudu, radu i potrebnim vještinama na putu uspjeha, ovoga puta pružena je Elmi Tataragić i Nini Đumrukčić.

 

Jasno je da je svaka nauka, struka i umjetnost teška ukoliko želiš biti ekspert, ali nije nedostižan cilj, istakle su govornice u svojim predavanjima i razgovorima sa mladima dokazujući svojim primjerom koliko je ljubav prema struci i strast prema poslu garant uspjeha.

 

13-vasar-ideja-14

 

Njihovo prisustvo na konferenciji Vaša® ideja probudilo je veliki interes sarajevskih srednjoškolaca i studenata, kao i nešto starije publike željne novih saznanja i pozitivnih priča o uspjehu bosanskohercegovačkog društva.

 

Trinaesta po redu konferencija dovela je u Sarajevo i ekipu mladih iz Gimnazije Maglaj koji su publici, zajedno sa svojim sarajevskim kolegama prikazali svoje filmske uratke, nastale tokom jednogodišnje edukacije u okviru radionica Vaša(r) ideja.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7bH-75mFjqc[/youtube]

 

U svojim kratkim obraćanjima publici ukazali su na razloge uključivanja u radionice, motivaciji za istrajnost, kao i samom procesu učenja kroz rad. Istakli su kako su ljudi i projekti o kojima su odlučili snimiti kratki film, zapravo oni koji su ih ponajviše inspirisali da budu odgovorniji prema sebi i društvu u kojem žive.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EXuTwy_DyT4[/youtube]

 

Više o radu Udruženja PLUS i konferencijama Vaša® ideja, kao i snimljena predavanja sa prethodnih konferencija možete pogledati na web stranici Udruženja Plus.

 

Pojekt Vaša(r) ideja je podržala Američka ambasada u BiH a realizira se u saradnji sa kinom Meeting Point, Asocijacije srednjoškolaca u BiH, te pod pokroviteljstvom Ministarstva za nauku, obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo i Općine Centar Sarajevo.

 

13-vasar-ideja-1 13-vasar-ideja-2 13-vasar-ideja-5 13-vasar-ideja-6 13-vasar-ideja-3 13-vasar-ideja-4 13-vasar-ideja-7 13-vasar-ideja-8 13-vasar-ideja-9 13-vasar-ideja-10 13-vasar-ideja-11 13-vasar-ideja-12 13-vasar-ideja-13 13-vasar-ideja-15 13-vasar-ideja-16 13-vasar-ideja-18

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
DAMIR IMAMOVIĆ predstavio singl O BOSANSKE GORE SNJEŽNE