Održan 13. Vaš(a)r ideja

Prilika da mlade ljude poduče, inspirišu i potaknu na kritičko promišljanje o vlastitom obrazovanju, ciljevima i (ne)mogućnostima koje im se otvaraju u našoj domovini i inostranstvu, ali i željama, trudu, radu i potrebnim vještinama na putu uspjeha, ovoga puta pružena je Elmi Tataragić i Nini Đumrukčić.

 

Jasno je da je svaka nauka, struka i umjetnost teška ukoliko želiš biti ekspert, ali nije nedostižan cilj, istakle su govornice u svojim predavanjima i razgovorima sa mladima dokazujući svojim primjerom koliko je ljubav prema struci i strast prema poslu garant uspjeha.

 

13-vasar-ideja-14

 

Njihovo prisustvo na konferenciji Vaša® ideja probudilo je veliki interes sarajevskih srednjoškolaca i studenata, kao i nešto starije publike željne novih saznanja i pozitivnih priča o uspjehu bosanskohercegovačkog društva.

 

Trinaesta po redu konferencija dovela je u Sarajevo i ekipu mladih iz Gimnazije Maglaj koji su publici, zajedno sa svojim sarajevskim kolegama prikazali svoje filmske uratke, nastale tokom jednogodišnje edukacije u okviru radionica Vaša(r) ideja.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7bH-75mFjqc[/youtube]

 

U svojim kratkim obraćanjima publici ukazali su na razloge uključivanja u radionice, motivaciji za istrajnost, kao i samom procesu učenja kroz rad. Istakli su kako su ljudi i projekti o kojima su odlučili snimiti kratki film, zapravo oni koji su ih ponajviše inspirisali da budu odgovorniji prema sebi i društvu u kojem žive.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EXuTwy_DyT4[/youtube]

 

Više o radu Udruženja PLUS i konferencijama Vaša® ideja, kao i snimljena predavanja sa prethodnih konferencija možete pogledati na web stranici Udruženja Plus.

 

Pojekt Vaša(r) ideja je podržala Američka ambasada u BiH a realizira se u saradnji sa kinom Meeting Point, Asocijacije srednjoškolaca u BiH, te pod pokroviteljstvom Ministarstva za nauku, obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo i Općine Centar Sarajevo.

 

13-vasar-ideja-1 13-vasar-ideja-2 13-vasar-ideja-5 13-vasar-ideja-6 13-vasar-ideja-3 13-vasar-ideja-4 13-vasar-ideja-7 13-vasar-ideja-8 13-vasar-ideja-9 13-vasar-ideja-10 13-vasar-ideja-11 13-vasar-ideja-12 13-vasar-ideja-13 13-vasar-ideja-15 13-vasar-ideja-16 13-vasar-ideja-18

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Yerba Mala otvara još jedan shop u Sarajevu