One Piece Concept Fashion Store: Dašak bh. modnog dizajna, kulture i tradicije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Priča o One Piece Concept Fashion Storeu u Abu Dhabiju, dućanu sa komadima dizajnera i dizajnerica iz BiH, počela je u junu ove godine. Koncept je zaživio prvo u mislima vlasnika, Emine i Naida Džananovića, koji su vođeni željom da svom novom domu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, donesu djelić zemlje iz koje dolaze.

 

Kultura i tradicija Emirata i Bosne i Hercegovine, imaju zajedničke note, koje svakako pogoduju prepoznavanju kvaliteta i osobenosti svega što One Piece Concept sa sobom donosi. Iako je tržiste Emirata jako bogato i raznoliko, One Piece Concept Fashion je prva radnja u Emiratima koja prezentuje bh. dizajn, tradiciju, kulturu i umjetnost, i već nakon 2 mjeseca poslovanja uživa pozitivne komentare i oduševljenje sa svih strana.

 

One Piece Concept Fashion (2)

 

 

Dolaskom ovdje spoznali smo da, kao i na mnogim drugim mjestima po svijetu, baš ništa, ili jako malo onog što potiče iz BiH je predstavljeno oku stanovništva. Nakon što počnemo razgovor sa ljudima ovdje, zaključak je da mnogi znaju za Atentat u Sarajevu, ali da ne mogu to povezati sa stvarnom zemljom za koju znaju gdje je, ali nikad nisu bili u njoj. Sve se upravo završava sa činjenicom da je kod nas bio rat i pitanjem: ‘Kakvo je stanje sad?’ Od tog pitanja smo počeli… Zasanjali smo mjesto gdje će ljepota Bosne i Hercegovine i ljudi, tradicija, kultura, kreativnost, edukacija, ljepota stila, duše i umjetnost prstiju, biti predstavljena ljudima u Emiratima. Lejla Jamakosmanović je naš emotivni naboj jako uspješno uokvirila u logo koji je dizajnirala inspirirana Bosančicom kao svojevrstnim izvorom naše hiljadugodišnje tradicije i historije, rekla nam je Emina Džananović.

 

Emina i Naid Džananović
Emina i Naid Džananović

 

Cijeli prostor odiše duhom Bosne i Hercegovine – od plafona kojeg krasi bosanski vezeni ćilim, preko drvenog namještaja, svih izloženih komada i momenata iz bh. historije, te obaveznih noti sevdalinki novog zvuka donesenih izvedbama Divanhane i Damira Imamovića.

 

One Piece Concept Fashion (12) One Piece Concept Fashion (9)

 

– Koraci koje One Piece Concept pravi ovih dana jesu širenje vijesti na prostorima UAE i Bliskog Istoka o postojanju bh. concept brenda u Abu Dhabiju koji donosi kvalitet, atraktivnost, ljepotu, dizajn, stil i unikatnost bh. dizajnera na što već imamo predivne reakcije i komentare ovdje. Naš cilj jeste prezentacija bh. dizajna i kreativnosti, kvalitete uopšte. Tržiste Bliskog Istoka je zbilja široko otvoreno i smatramo da planski i timski rad između nas i saradnika može samo donijeti jako uspješnu priču promocije bh. brenda i kvalitete. Također, moramo pomenuti vjetar u leđa iz naše ambasade i BiH Ambasadora u UAE, Zorana Miličevića što je rezultiralo svesrdnom promotivnom podrškom. Za ova dva mjeseca rada smo zapaženi od strane prestižnih modnih magazina kao što su Harper’s Bazaaar Arabia i The Velvet Magazine, te uskoro očekujemo predstavljanje naše priče u oba magazina, kaže Naid Džananović.

 

One Piece Concept Fashion (10)

 

Jedan od najbitnijih faktora uspjeha jesu svakako saradnje koje su do sad ostvarili sa uspješnim modnim brendovima iz BiH.

 

– Thara Koncept je kuća sa kojim smo prvo uspostavili jako uspješnu saradnju, nakon koje su uslijedile i mnoge druge. Sretni smo što u One Piece Concept porodicu, možemo, kao prvobitne članove nabrojati brendove – Irma Kohel by Irma Ibrić, Kao Pao Shu by Naida Begeta, Werkstatt reciklirani nakit, drvene mašne TAG TIE, te MAKE ME unikatni nakit koji kombinuje drvo i kožu. Ubrzo nakon samog otvaranja, na našu adresu su pristizali brojni zahtjevi mladih i talentovanih dizajnera i dizajnerica iz Bosne i Hercegovine koji su čuli i vidjeli naš projekt i odmah iskazali želju da budu di ove priče, kaže nam Emina.

 

One Piece Concept Fashion (5) One Piece Concept Fashion (8)

 

Kako bi svima ukazali jednaku šansu, nakon selekcije, njihov tim je lansirao Dizajner Trial Platformu u trajanju od mjesec dana osmišljen tako tako da bude interaktivan sa njihovim klijentima, jer zapravo oni svojim glasovima direktno uzimaju učešće u odluci koji dizajneri će nakon završetka biti uvedeni u stalnu postavku One Piece Concepta.

 

Na platformi, koja traje do 31.8.2017, učestvuju PlusMinus Fashion, OshYosh, Dragica Gudeljević, Kala Store, Keli, Wearable Art, TJT accesories i Dawood. ​U septembru s nestrpljenjem očekuju i brendove Kaftan Studio i MateyaNeira, koji će svojim modelima upotpuniti dizajnersku postavku. Dizajn, inovativnost, stil, umjetnička nota i kvalitet materijala u upotrebi, glavni su faktori prilikom odabira.

 

One Piece Concept Fashion (13)

 

Nadamo se da ćemo izrasti u BH HUB gdje će posjetilac doživjeti fuziju bosanske kreativnosti, dizajna, umjetnosti, književnosti, enterijera, gastronomije pod jednim krovom…Put je pred nama…, kaže Emina.

 

Svi zainteresovani dizajneri mogu kontaktirati tim One Piece Concept Fashion Storea putem e- maila na onepiececonceptuae@gmail.com

 

One Piece Concept Fashion (14)OLYMPUS DIGITAL CAMERA

tekst_FBL

fotografije_One Piece Concept Fashion Store

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Zara Vive la Fête: Spremne za vrući ljetni party?