Otvoren Međunarodni filmski festival Rotterdam uživo u Sarajevu (IFFR Live!)

Filmom MISTER UNIVERZUMA koji su režirali Tizza Covi i Rainer Frimmel, u petak uvečer je u kinu Meeting Point otvoren program Međunarodni filmski festival Rotterdam uživo u Sarajevu (IFFR Live!), u okviru kojeg će publika imati priliku da vidi ukupno 3 filma i učestvuje u razgovoru sa ekipama filmova putem video-linka, postavljajući pitanja preko Twittera.

 

Ovo je treća godina zaredom kako se Sarajevo Film Festival i kino Meeting Point pridružuju jedinstvenom filmskom događaju, koji sarajevskoj publici omogućava simultano praćenje dijela programa Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu zajedno sa publikom u 45 evropskih kino dvorana.

 

I ovogodišnji program Međunarodni filmski festival Rotterdam uživo u Sarajevu održava se uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u BiH.

 

Prije projekcije u petak uvečer u kinu Meeting Point publici se obratila Loes Lammerts, zamjenica ambasadora Kraljevine Holandije u BiH.

 

Loes Lammerts zamjenica ambasadora Kraljevine Holandije u BiH
Loes Lammerts zamjenica ambasadora Kraljevine Holandije u BiH

 

Pored filma kojim je otvoren program, posjetitelji kina Meeting Point će do 29. januara moći vidjeti sljedeća ostvarenja:

 

Subota, 28. januar – 20.00 / DOM / HOME / Fien Troch, Belgija, 2016.

Gdje i sa kim se osjećate kao kod kuće? Tinejdžerska družina i njihovi roditelji tragaju za odgovorom na ovo pitanje u posljednjem filmu Fien Torch.  Kome možete potpuno vjerovati kada se nađete u bezizlaznoj situaciji? Napetost u filmu nikada ne popušta zahvaljujući savršenoj muzičkoj podlozi Johnnya Jewela.

Q&A nakon projekcije: Fien Troch, Mistral Guidotti, Sebastian van Dun  

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=fqioGj1G4js[/youtube]

 

 

Nedjelja, 29. januar – 20.00 / DŽIN / THE GIANT / Johannes Nyholm, Švedska, Danska, 2016.

Tačno je da je Rikard Boberg fizički hendikepiran, ali to ne umanjuje njegovu odlučnost da pobjedi na značajnom boćarskom turniru. Rikard vjeruje da će se nakon pobjede ponovo ujediniti sa svojom majkom, naročito ako mu u tome pomogne div iz svijeta njegove mašte.  Muzička podloga dostojna vesterna prati modernu priču o kauboju Rikardu i njegovom iznimnom podvigu.

Q&A nakon projekcije: Johannes Nyholm, Christian Andrén, Johan Kylén  

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MqJPv-6j-Kk[/youtube]

 

 

Svi filmovi su titlovani na BHS i engleski jezik. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Larissa Waters je prva političarka koja je dojila bebu tokom govora u parlamentu