Otvorene prijave na laboratorij kreativnog dokumentarnog filma KVV#10

Release Date
10/05/2023

Pravo Ljudski, uz podršku Nacionalne fondacije za demokratiju (NED), otvara poziv za dvomjesečni program kreativnog filmskog mentorstva Ko je vidio video?! #10. Poziv je otvoren mladim BH kreativcima/kama iz različitih praksi – režije, novinarstva, umjetnosti, književnosti i šire, u dobi od 18 do 29 godina, koji imaju ideju ili priču koju žele izraziti u formi kreativnog dokumentarnog filma. Rok za prijave je 25. maj 2023.

Učesnici/ce će imati priliku da svoje ideje razvijaju uz tehničku podršku i vodstvo iskusnih filmskih radnika i radnica, te dobiti podršku sa regionalnom festivalskom distribucijom završenog filma. Kao i u svim redovnim aktivnostima Pravo Ljudski, sve troškove programa snosi organizator. Program je hibridne forme i sastoji se od dvodnevnog inspirativne rezidencije u Sarajevu, koju potom slijedi dvomjesečni online program individualnih konsultacija sa mentorima, umjetnicima/cama i filmskim radnicima/cama iz evropske filmske industrije uz koje će učesnici/ce doći do realizacije svojih projekata.

Cilj ovog programa je dati podršku mladima iz različitih sredina – naročito onima van formalnog obrazovanja u umjetnosti i iz ruralnih područja – priliku za ozbiljan strukturisan rad na razvoju i izvedbi njihovih ideja. Filmska industrija u svim svojim formama, u zemljama u razvoju i globalno, često se doima nedodirljivo i nedostupno, naročito onima koji tek počinju. KVV platforma već desetu godinu pruža neformalno obrazovanje mladih u području kreativnog dokumentarnog filma, te je jedan od ključnih načina na koji Pravo Ljudski nastoji držati otvorenim prostor kinematografije u BIH sa obje strane filmskog platna.

Ko je vidio video?! #10 održavat će se u Sarajevu i online s početkom od 02. juna 2023. godine. Više o programu i kako se prijaviti zainteresovani/e mogu saznati na web stranici Pravo Ljudski.

Deseto izdanje Ko je vidio video?! velikodušno podržava Nacionalna fondacija za demokratiju (Vašington) – NED. Ko je vidio video?! je raznolik i neformalan obrazovni program za razvoj i produkciju dokumentarnog filma, sačinjen od nekoliko segmenata koji uključuju kreativno promišljanje i kreativan pristup stvaranju, istraživanju i razvoju dokumentarnog filma, režiju, kameru i zvuk, montažu i post-produkciju.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Hot Since 82 prvi put stiže u Sarajevo, na Get EXITed žurku!