Otvorene prijave za peti po redu Vučko Trail

Prijave za novo izdanje Vučko Trail trke zvanično su otvorene. Planinarsko društvo Željezničar nastavlja uspješnu organizaciju najmnogobrojnije trail trke u Bosni i Hercegovini, planirane za 19. juni 2021. godine na planinama Bjelašnici i Visočici nadomak Sarajeva.

Vučko Trail, kao i na prošlim izdanjima, nudi jedinstveno trkačko iskustvo takmičenja na tri straze različitih dužina, zelenoj od 13, plavoj od 35 i crvenoj stazi dugoj 61 kilometar. Sve tri staze nude priliku za trkačku avanturu i zabavu u planini, uz mogućnost izbora dužine i težine staze u skladu sa iskustvom i željama učesnika.

Želja nam je ponuditi uzbudljiv doživljaj za sve učesnike bez obzira na njihov trkački staž. Zelena staza namijenjena početnicima u trail trčanju ili iskusnim trkačima koji preferiraju brže i kraće dionice. Plava staza je idealna za one koji su svoje trčanje podigli za stepenicu više i na kraju, tu je crvena staza za iskusne „vukove i vučice“ koji imaju dugogodišnje treninge u nogama i žele ultimativni izazov, objašnjavaju iz Vučko Traila.

Pored same trke, planirano je i cjelodnevno druženje na startu, odnosno cilju trke, u skijaškom centru Babin Do na Bjelašnici, sa muzičkim programom i zabavom  za sve posjetioce, takmičare i navijače.

Organizator obećava odličnu atmosferu i priliku za jedinstvenu kombinaciju avanture i uživanja u zadivljujućoj prirodi planina Bjelašnice i Visočice.

 

Rane prijave, prije 1. marta 2021. nude i posebne pogodnosti i značajno niže cijene kotizacije. Kako se za svako izdanje trke do sada tražio broj više, organizator je limit takmičara digao na osam stotina. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na: vuckotrail.ba

Vučko Trail, po riječima mnogih koji su prethodnih godina uzeli učešća, sigurno je jedna od najljepših planinskih trka u regiji, a za cilj, pored promocije sporta i zdravog načina života, te očitog takmičarskog karatkera, ima i promociju prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine, prije svega planina Bjelašnice i Visočice.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
City break by Alice: Porto