Otvorene prijave za peti po redu Vučko Trail

Prijave za novo izdanje Vučko Trail trke zvanično su otvorene. Planinarsko društvo Željezničar nastavlja uspješnu organizaciju najmnogobrojnije trail trke u Bosni i Hercegovini, planirane za 19. juni 2021. godine na planinama Bjelašnici i Visočici nadomak Sarajeva.

Vučko Trail, kao i na prošlim izdanjima, nudi jedinstveno trkačko iskustvo takmičenja na tri straze različitih dužina, zelenoj od 13, plavoj od 35 i crvenoj stazi dugoj 61 kilometar. Sve tri staze nude priliku za trkačku avanturu i zabavu u planini, uz mogućnost izbora dužine i težine staze u skladu sa iskustvom i željama učesnika.

Želja nam je ponuditi uzbudljiv doživljaj za sve učesnike bez obzira na njihov trkački staž. Zelena staza namijenjena početnicima u trail trčanju ili iskusnim trkačima koji preferiraju brže i kraće dionice. Plava staza je idealna za one koji su svoje trčanje podigli za stepenicu više i na kraju, tu je crvena staza za iskusne „vukove i vučice“ koji imaju dugogodišnje treninge u nogama i žele ultimativni izazov, objašnjavaju iz Vučko Traila.

Pored same trke, planirano je i cjelodnevno druženje na startu, odnosno cilju trke, u skijaškom centru Babin Do na Bjelašnici, sa muzičkim programom i zabavom  za sve posjetioce, takmičare i navijače.

Organizator obećava odličnu atmosferu i priliku za jedinstvenu kombinaciju avanture i uživanja u zadivljujućoj prirodi planina Bjelašnice i Visočice.

 

Rane prijave, prije 1. marta 2021. nude i posebne pogodnosti i značajno niže cijene kotizacije. Kako se za svako izdanje trke do sada tražio broj više, organizator je limit takmičara digao na osam stotina. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na: vuckotrail.ba

Vučko Trail, po riječima mnogih koji su prethodnih godina uzeli učešća, sigurno je jedna od najljepših planinskih trka u regiji, a za cilj, pored promocije sporta i zdravog načina života, te očitog takmičarskog karatkera, ima i promociju prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine, prije svega planina Bjelašnice i Visočice.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Pepetuška lutke predstavljaju najposebniju od svih lutaka