sarajevo photography fest

Otvorene prijave za Sarajevo Photography Award

Datum objave
12/04/2022

Od danas su otvorene prijave za prvo izdanje Sarajevo Photography Award i Sarajevo Photography Festivala koji će se održati od 13.5. do 15.5.2022. godine u Sarajevu.

Takmičenje je internacionalno i daje priliku fotografima svih uzrasta, profesionalcima i amaterima, da svoj rad predstave javnosti, te osvoje vrijedne nagrade. Konkurs će biti otvoren do 30.4.2022.godine, a fotografi će se takmičiti u 8 kategorija fotografije: dokumentarna fotografija (reportaža), portret, modna fotografija, vjenčanja, mobilna fotografija, life, reklamna fotografija te pejzaž/urbani pejzaž.

Finalisti i nagrađeni fotografi imat će priliku izložiti svoje radove na velikoj završnoj izložbi 14.maja u Vijećnici. Pobjednika cjelokupnog takmičenja očekuje Grand Prix nagrada u iznosu od 5.000 KM.

Pored takmičarskog dijela, Festival će obuhvatiti i stručna predavanja iz oblasti vizualnih umjetnosti koja će biti otvorenog tipa i besplatna za sve zainteresovane.

Sve informacije oko uslova učešća na festivalu možete naći na oficijelnoj stranici Sarajevo Photo Fest.

Festival su podržali: EU u BiH, Grad Sarajevo i ASA Banka.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Uspješna inicijativa ART FOR HEART kreativne agencije Purple Key iz Sarajeva