Otvorenje izložbe Anima u Historijskom muzeju BiH

U sklopu Međunarodnog festivala Sarajevska zima 2019. Historijski muzej Bosne i Hercegovine će 22. februara u 20:00h upriličiti otvaranje izložbe dua ANIMA. Ovaj umjetnički dvojac formirali su akademski grafičari Mirza Rahmanović i Denis Haračić 2016. Do sada su radove predstavili na devet izložbi u BiH i regionu. Pored toga uključeni su u kreativnu kolaboraciju sa modnim brandom PlusMinus fashion, unutar koje surađuju sa dizajnericom Enom Dujmović, promovišući grafiku kao klasični umjetnički medij kroz savremene tendencije modnog dizajna. Oba autora su već nekoliko godina aktivna na bosanskohercegovačkoj i inostranoj izlagačkoj sceni i izvan rada grupe, te su članovi Udruženja umjetnika Bosne i Hercegovine.

 

Denis i Mirza
Denis i Mirza

 

Publika u Historijskom muzeju BiH imati će priliku da vidi cikluse grafika i crteža nastalih u protekle dvije godine. Deseta i najveća dosadašnja izložba ovog dua treba da predstvalja ujedno i najveći iskorak ka novom konceptu u prostoru, koji se zasniva na harmoniji dva senzibiliteta.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Vjenčanice vječnih ikona: Brigitte Bardot, Yoko Ono i Marilyn Monroe