Ovacije za LAIBACH u Sjevernoj Koreji

Slovenski avangardni bend Laibach nastupio je danas na prvom od dva planirana koncerta u Sjevernoj Koreji. Bio je to prvi koncert zapadnjačkog benda u toj zatvorenoj komunističkoj državi.

 

Dva koncerta najavljena kao Dan oslobođenja u glavnom gradu Pyongyangu poklapaju se s proslavom 70. godišnjice oslobođenja Koreje od japanske vladavine. Ovom prilikom snimat će se i dokumentarni film čija se premijera očekuje iduće godine.

 

Laibach je tako postao jedan od rijetkih zapadnih izvođača – a svakako prvi svoje vrste – koji je dobio priliku nastupiti u državi koju krase mnoge karakteristike totalitarnog režima. U Sjevernoj Koreji već su nastupali simfonijski orkestri iz Francuske, Njemačke, pa i iz Sjedinjenih Američkih Država.

 

Tražili su da se sa setliste izbace pjesme Koran, Eat Liver, The Final Countdown i Mount Paektu. Zatražene su i neke promjene u koreografiji te je zabranjen nastup sjevernokorejskom djevojačkom zboru. Neovisno o tome, bend je dobio ovacije 1500 ljudi u gledalištu koji su uredno sjedili na svojim mjestima.

 

Drugi koncert će biti u četvrtak. Pogledajte kako je bilo na prvom.

 

Laibach by Jure Tepina (1) Laibach by Jure Tepina (2) Laibach by Jure Tepina (2) Laibach by Jure Tepina (3) Laibach by Jure Tepina (1)Laibach by Jure Tepina (4) Laibach by Jure Tepina (6) Laibach by Jure Tepina (7) Laibach by Jure Tepina (9)

foto_Jure Tepina/Laibach

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Divlji konji prošetali ulicama Sarajeva