Parkour u Berlinu sa Krystianom Kowalewskim

Kako izgleda kada se spoje video igrica i stvarnost

fotografije i video
Red Bull

Poljski parkour trkač Krystian Kowalewski u svom novom videu isprepliće vještinu freerunninga sa virtualnom stvarnošću igrice VALORANT. Kowalewski je zahvaljujući briljantnom nastupu nedavno u Atini pobijedio na prestižnom freerunning takmičenju Red Bull Art of Motion. Pred takmičenje u Grčkoj, Poljak je u raspoloženje ulazio istražujući sinergiju između freerunninga i video igrice Valorant, ‘pucačine’ u prvom licu iz kuhinje čuvenih Riot Games.

Kako je to bilo neposredno pred svjetsko finale turnira Red Bull Campus Clutch, najvećeg globalnog takmičenja u Valorantu za studente, 22-godišnjak je odlučio da snimi video kojim će najaviti ovaj event. Rezultat je Adrenaline Spike – uzbudljivi video koji spaja dva svijeta, i u kojem Kowalewski prolazi niz iskušenja i savladava brojne prepreke.

Zaplet prati igricu: negdje u Berlinu postavljen je Spike (bomba koju agenti podmeću ili deaktiviraju kako bi pobijedili u igrici). Kowalewski preuzima sposobnosti jedne od junakinja igrice, Jett, i daje se u trk po Berlinu kako bi pronašao i neutralisao paklenu napravu. Jett je najspretnija agentica u Valorantu, čija su okretnost i snalaženje u zraku najpodesniji za freerunnere.

Kreativnost, tečno kretanje i izvedba su ključni kvaliteti koji najbolje freerunnere odvajaju od ostalih. Iste te osobine bitnu su i u Valorantu, u kojem se od igrača zahtijeva brzina reakcije i donošenja odluka.

Kowalewski je s parkourom počeo eksperimentisati u dobi od 13 godina, da bi 2018. osvojio Air Wipp Challenge i tako se kvalifikovao za Red Bull Art of Motion 2019 u Italiji, na kojem je bio četvrti. Na nedavno održanom Red Bull Art of Motion 2021 u Atini, u izuzetno jakoj konkurenciji okitio se titulom pobjednika ovog prestižnog takmičenja.

 

Krystian Kowalewski tokom snimanja ‘Adrenaline Spike’ videa u Berlinu

Počeo sam igrati Valorant kao Jett i prilično brzo sam se ‘navukao’. Sada igram kad god imam nešto slobodnog vremena, moja djevojka ga igra, kao i svi moji prijatelji. Pomiješati Valorant i freerunning, stvarnost i virtalnu stvarnost, izgleda prilično ludo. U Valorantu takođe postoje neki elementi, kao što su skokovi i trčanje uz zid, koji su stvarni pokreti u freerunningu. Sve u svemu, i u Valorantu i u freerunningu, vaše vrijeme reakcije mora biti tačno. Ako nešto zabrljate, morate reagovati jako, jako brzo!, otkrio je Kowalewski.

Red Bull Campus Clutch je najveći globalni studentski turnir u Valorantu. Na Svjetskom finalu 2021, održanom prošle sedmice u Madridu, do pobjede su u konkurenciji 12 najboljih timova iz cijelog svijeta stigli predstavnici Egipta, Team Anubis.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
David Bowie će dobiti ulicu u Parizu