Plutajući koncertni spektakl Zvjezdana Ružića u srcu Hercegovine

Release Date
03/07/2023

Ostalo je još nekoliko dana do održavanja jedinstvenog muzičkog spektakla Floating Concert @ Kravica Waterfall, koji će se predstojećeg vikenda održati u Bosni i Hercegovini! Ove subote, 8.7., sa početkom u 15 sati, nagrađivani pijanista iz Hrvatske, Zvjezdan Ružić predstaviće svoj solo projekt Pianotron ispod jednog od najljepših vodopada u Bosni i Hercegovini, a koji je uvršten na listu 15 najspektakularnijih kupališta na svijetu. Prisutnu publiku u Parku Kravica očekuje vrhunska muzička produkcija događaja, koncertni klavir u vrijednosti od 200 hiljada eura, led ekrani i koncertni spektakl na plutajućoj platformi. Čovjek Orkestar, kako ga nerijetko zovu, priprema pravu muzičku poslasticu, uz svoje autorske numere i dobro poznate svjetske hitove muzičkih legendi u njegovim aranžmanima.

Jedinstveni Pianotron je sastavljen od tri instrumenta – klavira, mellotrona i 6 pedala na kojima ovaj inovativni umjetnik unaprijed isprogramira zvuk, koji kasnije pokreće udarcem noge. Koliko god to nemoguće zvučalo, Zvjezdan sva tri instrumenta svira istovremeno i po tome je prepoznatljiv i jedinstven muzičar na ovim prostorima. Uprkos tehničkoj kompleksnosti ovakvog izvođenja, numere „Pianotrona“, oduševljavaju publiku, gdje god da Zvjezdan nastupa.

Zvjezdan ističe da s nestrpljenjem očekuje subotu i nastup u BiH, na jedinstvenom prirodnom dragulju – vodopadu Kravica!

Izuzetno sam sretan što imam priliku nastupiti pred publikom u Bosni i Hercegovini, ispod jednog od najljepših vodopada na svijetu. Prisutnoj publici obećavam muzičko putovanje koje će pamtiti i rado ga se prisjećati. Tijekom koncerta, koji će trajati oko 90 minuta donosim idealnu kombinaciju autorskih numera, kao i nekoliko meni posebno dragih, svjetski poznatih hitova muzičkih legendi. Radujem se susretu s publikom i s velikom euforijom čekam subotu te pozivam sve da budu dio ovog, meni posebnog, muzičkog događaja, poručuje poznati pijanista.

Yamaha Europe specijalno za Zvjezdanov nastup donosi skupocjeni koncertni klavir u vrijednosti od 200 hiljada eura, jer je upravo Zvjezdan njihov zvanični umjetnik i brend ambasador za cijeli svijet. Ova jedinstvena muzička čarolija će trajati 90 minuta, a za sve posjetioce Parka Kravica ovaj koncert će biti potpuno besplatan.

Više od 3000 gledalaca prisustvovat će ovom multimedijalnom muzičkom spektaklu na vodopadu Kravica, koji će se snimati s 14 kamera, uz impozantne LED ekrane i projekcije na njima.

Zvjezdan Ružić je uspio napraviti ono što rijetkima pođe za rukom – pronašao je svoj orginalni muzički izražaj, kojim nadilazi već poznate muzičke forme i stvara svoj muzički – Pianotron stil.

Zvjezdan je vrhunski pijanista što potvrđuje čak pet osvojenih prestižnih diskografskih nagrada Porin te 6 strukovnih nagrada Status Hrvatske glazbene unije za najboljeg jazz pijanistu u Hrvatskoj. Uz brojne saradnje i bogat diskografski repertoar, koji je ostvario s eminentnim muzičarima hrvatske scene, Zvjezdan je do sada publici predstavio čak šest autorskih albuma. U svojoj bogatoj biografiji bilježi saradnje s 2 Cellosom, Massimom Savićem, Josipom Lisac, Tonijem Cetinskim i mnogim drugim muzičkim imenima.

Očekuje nas neponovljiv muzički i multimedijalni spektakl, koji će se pamtiti. Vidimo se 8.7. u 15 sati na Floating Concert @ Kravica Waterfall,  kada nam Zvjezdan Ružić i njegov Pianotron donose pravu muzičku magiju, koja se ne propušta!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Jaan Roose, Estonac koji je zadivio Sarajlije, sada u novoj avanturi u Kazahstanu