Počela prodaja ulaznica za rođendanski koncert Damira Imamovića

Od jutros se online i na prodajnim mjestima kupikartu.ba mogu kupiti ulaznice za rođendanski koncert Damira Imamovića. Kao što je ranije najavljeno, rođendanski koncert je Damirov poklon prijateljima/cama koji su podržavali njegov rad u posljednjih petnaestak godina. Ipak, kako za mjesto na koncertu ne bi ostala uskraćena i šira pubika, jedan dio ulaznica biće pušten u prodaju.

 

damir imamovic 40 1

 

Koncert počinje u 20:00, 6. septembra 2018. Cijena ulaznice iznosi 15KM.

 

Moram priznati da mi rođendani nikada nisu bili važni i rijetko sam ih slavio. Ipak, četrdeseti rođendan je posebno doba i čovjek ne može da ne sabira i oduzima. Kako god to uradim, najvažnija stvar koja mi je pred očima su dragi ljudi koji su me od početka podržavali i kojima je bilo važno to što radim. Ovaj koncert sviraću za njih, ovim povodom izjavio je Damir.

 

damir imamovic 40

 

U repertoaru na ovom zaista posebnom koncertu će se naći neke od Damirovih pjesama koje odavno nije izvodio, ali i neke nove stvari aranžirane posebno za ovu priliku. Potpuno novi muzički projekat za rođendan: Damir će po prvi put zasvirati u triju turskim kamančehistom sa Derya Türkanom i američkim kontrabasistom Gregom Cohenom. Türkan je odranije poznat našoj publici po saradnji sa Kudsi Ergunerom, Erkanom Oğurom, Renad Garcia-Fonsom. Greg Cohen u muzičkom svijetu uživa bezmalo kultni status jer je riječ o kontrabasisti koji je svirao na pregršt važnih ploča Tom Waitsa, dugogodišnji je član benda Masada Johna Zorna, pratio je Bob Dylana, snimao sa Ornettom Colemanom i dr.

 

Ovom izuzetno interesantnom triju pridružiće se kao gošća i Damirova stalna saradnica i članica Damirovog benda, izuzetna violinistica iz Sarajeva Ivana Đurić.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Brian Eno dolazi u Sarajevo