Pogledajte kako je bilo u Londonu na posebnoj premijernoj projekciji filma DINA

Release Date
19/10/2021
naslovna fotografija
Tim P. Whitby / Getty Images for Warner Bros

Jučer je pod svjetlima reflektora u središtu Londona održana posebna premijerna projekcija dugoočekivanog filmskog spektakla DINA, na kojoj se okupila cijela filmska ekipa, a atmosfera je bila jednostavno izuzetna! Donosimo vam fotografije događaja te se radujemo pretpremijeri filma u bh. kinima koja će se održati sutra, 20. oktobra!

Ekipa filma na specijalnoj premijernoj projekciji filma ‘Dina’ u Odeon Luxe Leicester Squareu /  fotografija Eamonn M. McCormack/Getty Images for Warner Bros

DINA je jedan od najiščekivanijih filmova posljednjih godina. Muziku za film komponovao je Hans Zimmer, koji je izumio novi muzički instrument i novi jezik za zvukove riječi isključivo za Dinu, što muzici u filmu daje osjećaj kao da dolazi s druge planete. Za film je stvoreno više od 1000 kostima, a korišteno je relativno malo specijalnih efekata i CGI tehnologije. Većina snimanja odvijala se u pustinji Jordanu, gdje su uslovi bili izuzetno ekstremni, a u jednom od najneprijateljskijih okruženja na svijetu temperatura je u danima snimanja dosezala i do 45 ° C.

Denis Villeneuve i Tanya Lapointe / fotografija Eamonn M. McCormack/ Getty Images for Warner Bros

Knjiga DINA jedna je od najpoznatijih naučno-fantastičnih romana u svijetu, te je prodana u više od 20 miliona primjeraka i prevedena je na 23 jezika. Kritičari koji su pogledali film slažu se da je DINA izniman vizualni spektakl koji se mora pogledati na velikom ekranu.

DINA, u kina širom BiH, u distribuciji Blitz filma stiže u srijedu, 20. oktobra u premium formatima: REALD 3D, IMAX i 4D, a ulaznice možete kupiti već danas na blagajnama kina ili online.

Rebecca Ferguson / fotografija Tim P. Whitby/Getty Images for Warner Bros
Zendaya i Timothée Chalamet / fotografija Jeff Spicer/ Getty Images for Warner Bros
Timothée Chalamet / fotografija Jeff Spicer/ Getty Images for Warner Bros )
Jason Momoa / fotografija Jeff Spicer/Getty Images for Warner Bros
Zendaya i Timothée Chalamet / fotografija Eamonn M. McCormack/Getty Images for Warner Bros
Edith Bowman je intervjuisala glumicu Zendayau prije prikazivanja filma / fotografija Tim P. Whitby/Getty Images for Warner Bros
Timothée Chalamet / fotografija Tim P. Whitby/Getty Images for Warner Bros
sa lijeva na desno Golda Rosheuvel, Jason Momoa, Rebecca Ferguson, Timothee Chalamet, Denis Villeneuve, Babs Olusanmokun, Zendaya, Sharon Duncan-Brewster i David Dastmalchian / fotografija Tim P. Whitby/Getty Images for Warner Bros

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Vogue nakon negativnih reakcija objavljuje novu naslovnicu s Kamalom Harris