Pogledajte kako je bilo u Londonu na posebnoj premijernoj projekciji filma DINA

Datum objave
19/10/2021
naslovna fotografija
Tim P. Whitby / Getty Images for Warner Bros

Jučer je pod svjetlima reflektora u središtu Londona održana posebna premijerna projekcija dugoočekivanog filmskog spektakla DINA, na kojoj se okupila cijela filmska ekipa, a atmosfera je bila jednostavno izuzetna! Donosimo vam fotografije događaja te se radujemo pretpremijeri filma u bh. kinima koja će se održati sutra, 20. oktobra!

Ekipa filma na specijalnoj premijernoj projekciji filma ‘Dina’ u Odeon Luxe Leicester Squareu /  fotografija Eamonn M. McCormack/Getty Images for Warner Bros

DINA je jedan od najiščekivanijih filmova posljednjih godina. Muziku za film komponovao je Hans Zimmer, koji je izumio novi muzički instrument i novi jezik za zvukove riječi isključivo za Dinu, što muzici u filmu daje osjećaj kao da dolazi s druge planete. Za film je stvoreno više od 1000 kostima, a korišteno je relativno malo specijalnih efekata i CGI tehnologije. Većina snimanja odvijala se u pustinji Jordanu, gdje su uslovi bili izuzetno ekstremni, a u jednom od najneprijateljskijih okruženja na svijetu temperatura je u danima snimanja dosezala i do 45 ° C.

Denis Villeneuve i Tanya Lapointe / fotografija Eamonn M. McCormack/ Getty Images for Warner Bros

Knjiga DINA jedna je od najpoznatijih naučno-fantastičnih romana u svijetu, te je prodana u više od 20 miliona primjeraka i prevedena je na 23 jezika. Kritičari koji su pogledali film slažu se da je DINA izniman vizualni spektakl koji se mora pogledati na velikom ekranu.

DINA, u kina širom BiH, u distribuciji Blitz filma stiže u srijedu, 20. oktobra u premium formatima: REALD 3D, IMAX i 4D, a ulaznice možete kupiti već danas na blagajnama kina ili online.

Rebecca Ferguson / fotografija Tim P. Whitby/Getty Images for Warner Bros
Zendaya i Timothée Chalamet / fotografija Jeff Spicer/ Getty Images for Warner Bros
Timothée Chalamet / fotografija Jeff Spicer/ Getty Images for Warner Bros )
Jason Momoa / fotografija Jeff Spicer/Getty Images for Warner Bros
Zendaya i Timothée Chalamet / fotografija Eamonn M. McCormack/Getty Images for Warner Bros
Edith Bowman je intervjuisala glumicu Zendayau prije prikazivanja filma / fotografija Tim P. Whitby/Getty Images for Warner Bros
Timothée Chalamet / fotografija Tim P. Whitby/Getty Images for Warner Bros
sa lijeva na desno Golda Rosheuvel, Jason Momoa, Rebecca Ferguson, Timothee Chalamet, Denis Villeneuve, Babs Olusanmokun, Zendaya, Sharon Duncan-Brewster i David Dastmalchian / fotografija Tim P. Whitby/Getty Images for Warner Bros

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
U Sarajevu javna tribina o legalizaciji marihuane u medicinske svrhe