Posjetite tuzlanski ТШ vintage shop

U BiH je u posljednje vrijeme primjetan fenomen online shopova, koji uglavnom djeluju sa Facebook platforme. Od medijacije između eBaya i bosanskih kupaca došli smo do ozbiljnih obrta koji se bave kuratorstvom modnih kolekcija iskorištavajući visibility koji nudi world wide web. Nije iznenađujući uspjeh takvih prodavnica na našem tržištu kojemu manjka trgovina velikih svjetskih lanaca, povezanosti sa stranih sajtovima, budžeta i obrazovnih institucija u oblasti dizajna i merchandisinga.

 

Jedan od takvih online shopova je ТШ, koji se isprofilirao kroz svoju istančanu estetiku koja je nastala kombinacijom dvije glavne modne struje alternativne, tumblrovske eklektične, 2-steps-ahead-in-time estetike i one trendy, fancy, ženstvene, eye-candy mode koju propagiraju svjetske modne blogerice. ТШ je svojevrsni niskobudžetni dizajnerski label koji reciklira second hand i vintage odjeću u modernom kontekstu stvarajući krug prepoznatljive klijentele. High class šanerstvo i profesionalno iskopavanje sjajnih komada.

 

fbl_1

 

To je produkt kolaboracije između osnivačica ТШ-a, Andree Tešanović i Aide Škrge koje su svojim različitim ličnim preferencama stvorile novi vizuelni konglomerat utjecaja, vintagea, high street brendova i vlastitog ТШ dizajna u okviru kojeg nastaje sve više komada. Jedan takav dućan u potpunosti je samoodrživ i stoji na temeljima pouzdanosti i truda drugih sličnih dućana od kojih je jako puno iz Tuzle, odakle je i ТШ.

 

Andrea i Aida su po svojim sekundarnim vokacijama fotografkinja i model, stoga pored selekcije odjeće mnogo pažnje i energije ulažu u editorijale i vizualni identitet. Imaju viziju otvoriti fizički objekat dućana u kojem bi sa ostalim kolegicama/kolegama napravili mali koncept store koji bi njihove kolekcije učinio pristupačnijima. Ne zvuči loše ni Vintage Store Fashion Week.

 

 

 

fbl_2 fbl_4

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Novembarski melanholični modni editorijal