Pozivaju se umjetnice iz BiH za učešće na prvom WomEmpower festivalu u Mostaru

Povodom održavanja prvog WomEmpower Festivala u Mostaru u rujnu/ septembru  2018. godine, otvoren je poziv za autorice i autore iz Bosne i Hercegovine  za učešće u aktivnostima ovog festivala.

 

WomEmpower Festival  zamišljen je kao  platforma kroz koju se  osnažuju, umrežavaju i afirmiraju žene u umjetnosti, te koji otvara mogućnosti da se kroz različite medije, dijalog,  interakciju i istraživanje propituju teme koje se tiču žena i ženskih prava u BiH.  Festival će okupiti umjetnice iz aktivistice iz Mostara, drugih gradova BiH, Berlina i regije koje će učestvovati u razmjeni i kreiranju kulturnih sadržaja u kojima će sudjelovati svi oni koji se prijave na učešće.

 

Festival je dio projekta Women in Actions kojeg  implementira Vijeća mladih Grada Mostara uz podršku Street Arts Festival tima.

 

Iako je riječ o festivalu kojem su fokus žene, poželjne su prijave i učešće umjetnika i aktivista koji žele biti dio ovog koncepta bez obzira na spol. Za učešće se možete prijaviti prijaviti u slijedećim oblastima:   

 

učešće na umjetničkoj koloniji – koja će imati i svoj edukativni dio s fokusom  na interakciju između učesnica i predavača, te na koncu istraživanje i produkciju zajedničkih i samostalnih radova, koji se bave temom žene u BiH društvu.

 

učešće u izložbi fotografija – Žena u BiH, koja će  ispričati vašu priču o ženi iz vaše okoline, svakodnevnoj heroini i ženi na čijem primjeru možemo graditi budućnost. To mogu biti fotografije anonimnih zena kojima se divite ili javne ličnosti koje predstavljaju pozitivan primjer liderice, borkinje za prava ili umjetnice koja svojim radom pomjera granice.

 

 

Prijava treba sadržavati – ime i prezime, kontakt podatke,  kratku biografiju, fotografije vaših dosadašnjih radiova. Ukoliko se prijavljujete za  učešće na izložbi fotografija, potrebno je pošaljete fotografiju koja odgovara temi uz kratki opis. Prijave se šalju putem e-maila womempower.lab@gmail.com do 31.8.2018. 

 

Za učesnike na festivalu bit će osigran prevoz, obroci i smještaj tokom trajanja festivala.

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
JEFF MILLS ekskluzivno za FBL: Najveća snaga techno muzike leži u slobodi istraživanja