Predstava NEĆE BITI SMAK SVIJETA ponovo u SARTR-u

Release Date
31/03/2022

U petak i subotu, 1. i 2. aprila sa početkom u 20h na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a, će biti izvedena predstava Neće biti smak svijeta, autora Adnana Lugonića, a u režiji rediteljice Nine Nikolikj. Predstava je nastala u koprodukciji Peripetija Production, Makedonski narodni teatar i Sarajevski ratni teatar SARTR.

Već dok se izgovara prva replika, na maloj sceni oblikovanoj u scenski prostor koji treba da predstavlja i nalikuje na takozvani dom za sve životne potrebe ali sa univerzalnom funkcionalnošću, tekst mladog autora Adnana Lugonića potpuno vas obuzima i bez ikakvih dodatnih efekata, sasvim ogoljeno i potpuno suštinski vas vodi niz likove jedne porodice – otac i dvije sestre. Pri tome atmosfera, građena od mlade rediteljke Nine Nikolikj, sadrži autentičnu životnu tenziju, kao i veliku tajnu, koje su propratni dio realnih životnih situacija, a u savremenom teatarskom realizmu ne mogu vas tako često iznenaditi i vješto voditi kroz lavirint zvani život, izjavila je rediteljica Zvezdana Angelovska.

U predstavi igraju: Dženana Džanić, Darja Rizova, Saša Handžić. Kostimografiju je radila Ivana Karanfilovska Ugurovska, scenografiju Angel Petrovski, muziku Oliver Mitkovski (muzička adaptacija) i Dimitar Masevski (kompozicija Magdalena). Saradnik za makedonski jezik su Gjorgji Jolevski Fotografija i Deni Ingilizovski.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
LG objavljuje partnerstvo sa kompanijom LUMI na IFA 2019