Predstava NEĆE BITI SMAK SVIJETA ponovo u SARTR-u

Datum objave
31/03/2022

U petak i subotu, 1. i 2. aprila sa početkom u 20h na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a, će biti izvedena predstava Neće biti smak svijeta, autora Adnana Lugonića, a u režiji rediteljice Nine Nikolikj. Predstava je nastala u koprodukciji Peripetija Production, Makedonski narodni teatar i Sarajevski ratni teatar SARTR.

Već dok se izgovara prva replika, na maloj sceni oblikovanoj u scenski prostor koji treba da predstavlja i nalikuje na takozvani dom za sve životne potrebe ali sa univerzalnom funkcionalnošću, tekst mladog autora Adnana Lugonića potpuno vas obuzima i bez ikakvih dodatnih efekata, sasvim ogoljeno i potpuno suštinski vas vodi niz likove jedne porodice – otac i dvije sestre. Pri tome atmosfera, građena od mlade rediteljke Nine Nikolikj, sadrži autentičnu životnu tenziju, kao i veliku tajnu, koje su propratni dio realnih životnih situacija, a u savremenom teatarskom realizmu ne mogu vas tako često iznenaditi i vješto voditi kroz lavirint zvani život, izjavila je rediteljica Zvezdana Angelovska.

U predstavi igraju: Dženana Džanić, Darja Rizova, Saša Handžić. Kostimografiju je radila Ivana Karanfilovska Ugurovska, scenografiju Angel Petrovski, muziku Oliver Mitkovski (muzička adaptacija) i Dimitar Masevski (kompozicija Magdalena). Saradnik za makedonski jezik su Gjorgji Jolevski Fotografija i Deni Ingilizovski.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Sedamdeset godina sportskih automobila Porsche