Predstavljamo: Blog STILISTICA

Blog Stilistica je prvi bh. blog o dizajnu enterijera, produkt dizajnu i arhitekturi. Inspirisan je regionalnim dostignućima, proizvodima i domaćim stvaraocima koji teže boljem, kvalitetnijem i svjetski priznatom dizajnu. Mersiha Karić, magistrica arhitekture iz Sarajeva i dobitnica više internacionalnih priznanja za dizajn, idejni je tvorac bloga Stilistica, a njeni planovi dosežu mnogo više od virtualne prezentacije pomenutih dostignuća mladih regionalnih dizajnera!

 

Priče mladih koji prezentiraju svoje talente i osvajaju nagrade širom svijeta glavna su inspiracija za postove na Stilistica blogu, ali svakako tu su i one skromnije priče o kreativcima kojima je dizajn samo hobi. Veoma su zapaženi članci kategorije Design Travellers u kojima bh. arhitekti pišu o svojim putovanjima i lična zapažanja prenose slikama i tekstom na širi auditorijum.

 

Kako kaže Mersiha, Stilistica blog je nastao iz želje za promocijom lokalnih produkata i nastavit će tragati za temama koje su pozitivne i ohrabrujuće za sve one koji imaju ambiciju biti i stvarati u svojoj domovini, ali istovremeno postati i dio velike svjetske dizajn scene!

 

Stilistica_jpgs Stilistica_jpgs2 Stilistica_jpgs3 Stilistica_jpgs4 Stilistica_jpgs5 Stilistica_jpgs6Stilistica_1

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Magija finske predstave ODLAZAK