Premijera šeste generacije uspješnog modela Volkswagen Polo u BiH

Porsche BH, generalni uvoznik za Volkswagen vozila u BiH, predstavio je kompletno novo razvijenu generaciju bestsellera – Volkswagen Polo. Novi Polo ističe se jasnim, harizmatičnim dizajnom i nudi više mjesta za putnike i prtljag. Razvijen je na potpuno novoj MQB modularnoj platformi, zahvaljujući kojoj donosi i sva inovativna tehnološka rješenja, kao i veliki broj sistema podrške vozaču. Više od 14 miliona prodanih primjeraka (uključujući derivate ta se brojka penje na gotovo 16,5 miliona).

 

Prezentacija Volkswagen Polo A6 2017 03

 

Novi je Polo nastao pod motom: Mi budućnost pretvaramo u stvarnost – ideja vodilja Volkswagenove tržišne strategije. Ona definiše progresivne parametre za svaki Volkswagen. Novi Polo prvi je model koji je nastao i uvodi se na bazi ove strategije.

 

Volkswagen novim modelom Polo predstavlja jedno od najsavremenijih vozila na svijetu – jedan od najvećih među mališanima. To se između ostalog odražava u brojnim sistemima podrške i komfornim sistemima koji su do sada bili rezervisani samo za klasu Golfa i Passata. Već i osnovna verzija Polo “Trendline” serijski sadrži LED svjetla za dnevnu vožnju sa funkcijama Coming Home i Leaving Home, Bluetooth pripremu za telefon te sistem pračenja saobračja Front Assist sa City funkcijom kočenja u nuždi i sistemom prepoznavanja pješaka.

 

Prezentacija Volkswagen Polo A6 2017 02

 

Tri verzije opreme čine osnovu nove konfiguracije Pola: Trendline, Comfortline i atraktivni Beats, a nudi i niz drugih vrsta individualizirane opreme u vozilu. Šestu generaciju Pola u ponudi će imati sedam efikasnih benzinskih i dizelskih motora. U trenutku uvođenja na tržište moguće je naručiti dva trocilindrična benzinska motora s dvije najomiljenije razine snage u ovoj klasi: 1.0 MPI 55 kW / 75 KS i 1,0-litarski TSI snage 70 kW / 95 KS. Novi Polo sada je još šareniji i sa više mogućnosti za individualizaciju nizom novih boja, ukupno 14 vanjskih boja i 12 modela točkova.

 

Prezentacija Volkswagen Polo A6 2017 37 Prezentacija Volkswagen Polo A6 2017 38Prezentacija Volkswagen Polo A6 2017 23 Prezentacija Volkswagen Polo A6 2017 24 Prezentacija Volkswagen Polo A6 2017 32 Prezentacija Volkswagen Polo A6 2017 36

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
MATRIX 4: RESURRECTIONS dolazi 22. decembra ove godine