Prijavite se za učešće na ovogodišnjem Javorwood festivalu

Datum objave
31/05/2021
fotografije
Adnan Lingo

Umjetnički festival Javorwood na Bjelašnici u Javorovom Dolu se ove godine održava po sedmi put. Datum održavanja za 2021. godinu je od 2. do 7. augusta. Festival promovira mlade umjetnike i stvaraoce iz regije i time daje priliku mladima da prezentuju i razmjene svoje talente, znanja i vještine.

U sklopu festivala je organizovana i umjetnička rezidencija, gdje izvođači mogu da borave 6 dana na festivalskoj lokaciji u Javorovom Dolu, i da kreiraju svoja djela. Shodno tome, Javorwood objavljuje otvoreni poziv za sve scenske i likovne izvođače da se prijave za učešće na ovogodišnjem festivalu i umjetničkoj rezidenciji. Umjetnici se mogu prijaviti
sa svojom tačkom / performensom / radovima / live art act-om, ili idejom o radu, koji bi razaradili u toku rezidencije. Na završni dan festivala, u subotu, 7. augusta 2021. mogu nastupati na glavnoj sceni – u Kamenom Amfiteatru ili na nekoj od drugih atraktivnih lokacija u Javorovom Dolu prezentovati svoja djela.

Već šest godina uspješno rastemo u realiziranju ideje privlačenja društva u planinski ambijent, u uživanju u prirodnim ljepotama koje nudi naša zemlja. Godišnji rast posjetitelja festivala koji je evidentiran, pokazatelj je uspješno prenesene ljubavi prema prirodi koju imamo mi organizatori na naše goste. Taj spoj prirode i kulture se pokazao kao specifičan i idealan i za mnoge turiste, gdje brojimo 24 zemlje iz kojih su do sada dolazili naši gosti. Utisci od naših posjetitelja iz prethodnih godina, su najveći pokazatelj da smo stovrili festival koji je dom kreacije umjetnosti, inspiracije i nadahnuća, kažu organizatori.

Prijaviti se mogu svi scenski umjetnici i umjetnice: glumci/ice, plesači/ice, performeri/kinje, cirkusanti/kinje, žongleri/kinje, lutkari/ke, stand-up komičari/ke, recitatori/ke, itd; i likovni umjetnici/ice: slikari/ice, vajari/ice, skulptori/ice, muralisti/ice, street artisti/ice.

Prijava treba sadržavati:
-Ime, prezime, adresu, kontakt telefon i e-mail izvođača
-CV (životopis/e)
-Idejni opis nastupa / tačke- naziv, tema, ideja, fabula; likovni umjetnici: naziv, ideja i koncept umjetničkog live acta ili opis slike/a koje žele izlagati
-tehnički popis (potrebna tehnika i rekvizita)
-popratni materijal – fotografije i digitalni dokumenti: audio ili video
Rok za prijavu je 20.6.2021. 
Prijave slati na e-mail adresu: javorwood@gmail.com

Javorwood Festival zajedno sa svojim zaštitnim znakom je oficijelno rođen 2015. godine. Festival se u odnosu na prvu godinu produžio na više umjetničkih scena, a festivalska scena je postala internacionalna, sa umjetnicima ne samo iz regije, već i šire.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
#FBLhugs: Dijelili smo besplatne zagrljaje na ulicama Banja Luke / 2.dio