prof.sterMa promovisao novi album SARAJEVOHOLIK

Nakon dugogodišnjeg izbivanja sa rap podloga, sarajevski MC, Ensar Bistrivoda poznatiji kao prof. sterMa, vratio se sa novim materijalom. Sedam godina je prošlo od zadnjeg audio uredka, epa pod nazivom Uhvati vjetar iako je i u tom razdoblju bio muzički aktivan, izvršavajući vokalne dužnosti u tri metal benda (Corbansick, Shipwrecked, Misery Crown). Što se tiče uloge MCija, pojavio bi se tu i tamo na nekoj traci u vidu gostovanja drugim rap izvođačima, a vrijedni pomena su i osvojeni Red Bull Freestyle Battleovi iz 2010. (BiH šampion) i 2011. (regionalni šampion).

 

 

Razlog za povratak aktivnom sklapanju rima je kako kaže konstanta podrška i interesovanje raje iako je dugo vremena bio neaktivan na tom polju. Pored toga i sam se zaželio dobrog rap zvuka s obzirom na to šta se sve danas servira kao rap. Odgovor na sve nabrojano dolazi u vidu albuma Sarajevoholik, koji je rađen unazad nekoliko godina, a priveden je kraju prošle i početkom ove godine, a koji je predstavljen u sarajevskom klubu AG.

 

sarajevoholik (15)

 

Večeras s početkom u 20h u sarajevskom klubu AG bit će promoviran novi album. Host večeri koji je svojim šalama podgrijao atmosferu, bio je standup/sitdown komičar Jasmin Džemiđić. Prvi nastup je bio rezervisan za STOPOSTO, a za dobru ziku glavni odgovorni je bio Mix Master Zlee aka Zlijay.

 

sarajevoholik (2) sarajevoholik (5) sarajevoholik (4) sarajevoholik (3) sarajevoholik (1) sarajevoholik (8) sarajevoholik (9) sarajevoholik (10) sarajevoholik (11) sarajevoholik (12) sarajevoholik (13) sarajevoholik (16) sarajevoholik (17) sarajevoholik (18) sarajevoholik (20) sarajevoholik (21) sarajevoholik (22)

foto_FBL

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Otvorene prijave za peti po redu Vučko Trail