Program drugog dana Jazz Festa Sarajevo

Datum objave
10/11/2022
tekst i foto
Jazz Fest Sarajevo

U četvrtak drugog dana međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo 2022 bit će održana tri koncerta.

Iransko-kurdski virtuozni umjetnik, dobitnik Grammyja za najbolji world music album i kompozitor koji je popularizirao perzijsku muziku na zapadu Kayhan Kalhor nastupit će u Narodnom pozorištu u 19.00 zajedno sa Erdalom Erzincanom, turskim pjevačem i instrumentalistom, i svojim dugogodišnjim saradnikom. Virtuoznost, neodoljive i beskrajno lijepe melodije odlikuju koncerte dvojice umjetnika. Njihova je muzika transcendencija, velika avantura i nezaboravno muzičko putovanje.

 

U 20.30 u Pozorištu mladih planiran je koncert danske saksofonistice i jedne od vodećih žena na svjetskoj impro sceni. Mette Rasmussen istražuje mogućnosti vlastitog instrumenta, stvara muziku koja je oštra kao žilet, nestabilna i duboke teksture, opisuju muzički kritičari. Na Jazz Fest Sarajevo dolazi sa svojim triom North u okviru evropske turneje od devet koncerata.

 

I Yemen Blues koji u 22.00 nastupa na Jazz Festu u Narodnom pozorištu na evropskoj je turneji koju započinje upravo u Sarajevu, i to u super postavi pojačanom Brianom Marsellom. Ravid Kahalani pjeva na jemenskom dijalektu arapskog, sa dodacima hebrejskog, marokanskog i francuskog kreolskog jezika, a zajedno sa vrsnim muzičarima donosi muziku koja je u isto vrijeme tradicionalna i moderna, arhaična i savremena.

Ulaznice za koncerte u prodaji su u box officeu, La Benevolencija 14, od 11.00 do 18.00, te 60 minuta prije koncerta u Narodnom pozorištu i Pozorištu mladih.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Kontraverzni reper BRUDA održao fenomenalan koncert u virtuelnoj stvarnosti